Έδιωξαν έφηβη από το σχολείο επειδή έβαψε τα μαλλιά της

Έδιωξαν έφηβη από το σχολείο επειδή έβαψε τα μαλλιά της Facebook Twitter
6

Τους τελευταίους μήνες στις ΗΠΑ, οι διευθύνσεις των σχολείων παίρνουν αυστηρά μέτρα για την ένδυση και τη συμπεριφορά των μαθητών τους.

Η πιο πρόσφατη απαγόρευση είναι η βαφή των μαλλιών ακόμα κι αν το χρώμα είναι απλά καστανό ή ξανθό.

Θύμα της απαγόρευσης είναι σύμφωνα με το Shine, μία αριστούχος μαθήτρια γυμνασίου που «τόλμησε» να βάψει τα μαλλιά της πυρρόξανθα, πριν από περίπου δύο εβδομάδες, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή αποβολή της από το σχολείο.

Η 15χρονη Rylee MacKay από τη Γιούτα των ΗΠΑ μπορούσε να επιστρέψει στο σχολείο μόνο όταν θα είχε επαναφέρει το φυσικό χρώμα των μαλλιών της.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η νεαρή μαθήτρια έβαφε τα μαλλιά της από τις αρχές Σεπτεμβρίου, χωρίς να της έχει γίνει κάποια παρατήρηση από τη διεύθυνση του σχολείου. Όλα όμως άλλαξαν όταν ο διευθυντής έκρινε ότι τα μαλλιά της δεν έδειχναν φυσικά.

Παρά τις αρχικές ενστάσεις της μαθήτριας, τελικά η δεκαπεντάχρονη, ύστερα από τέσσερις μέρες εντατικού λουσίματος, κατάφερε να επιστρέψει στο σχολείο της, καθώς οι υπεύθυνοι έκριναν ότι το χρώμα των μαλλιών της ήταν αποδεκτό από τον υπερβολικό κανονισμό.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνα: Απαντά με στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν στον απόηχο της ορκωμοσίας του νέου προέδρου

Διεθνή / Κίνα: Απαντά με στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν στον απόηχο της ορκωμοσίας του νέου προέδρου

Το Πεκίνο παρουσιάζει τις ασκήσεις ως «αυστηρή τιμωρία» του Λάι Τσινγκ-Τε - Θεώρησαν πως ο λόγος που εκφώνησε στην ορκωμοσία του ισοδυναμούσε με αναγγελία της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια