Διαλύθηκε γυναικεία μπάντα ύστερα από απειλές για τη ζωή των μελών της

Διαλύθηκε γυναικεία μπάντα ύστερα από απειλές για τη ζωή των μελών της Facebook Twitter
Οι Pragaash στο μουσικό φεστιβάλ «Battle of Bands» το Δεκέμβριο
0

To ινδικό ροκ girlband Pragaash διαλύθηκε, έπειτα από κατηγορίες κληρικού του Κασμίρ για «αντι-Ισλαμισμό», όπως αναφέρει το BBC.

Τα τρία έφηβα κορίτσια του συγκροτήματος αναφέρουν ότι δέχονταν απειλές για τη ζωή τους ύστερα από την πρώτη live εμφάνισή τους σε μουσικό φεστιβάλ στο Srinagar τον περασμένο Δεκέμβριο. Η σελίδα τους στο Fcebook είχε γεμίσει με μηνύματα μίσους.

Την Κυριακή, ο μουφτής της ισλαμικής κοινότητας τις κατηγόρησε για απρεπή συμπεριφορά: «Όταν τα νεαρά κορίτσια παρεκκλίνουν από το σωστό δρόμο, αυτό μπορεί να είναι το πρώτο βήμα προς την καταστροφή μας».

Οι τρεις έφηβες λαμβάνουν, ωστόσο, υποστηρικτικά μηνύματα από πολύ κόσμο στο Κασμίρ, τη μοναδική ινδική πολιτεία με μουσουλμανική πλειοψηφία, αλλά και από άλλες περιοχές της Ινδίας. Ο αρμόδιος υπουργός του Κασμίρ Omar Abdullah δεσμεύτηκε να ερευνήσει τις απειλές και εγγυήθηκε την ασφάλειά τους, αναφέροντας στο Twitter: «Εύχομαι αυτά τα ταλαντούχα νεαρά κορίτσια να μην επιτρέψουν σε μερικούς ηλίθιους να τις κάνουν να σωπάσουν».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Διεθνή / Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Το ελικόπτερο με τον Εμπραχίμ Ραΐσι και τον Ιρανό ΥΠΕΞ συνετρίβη κοντά σε ορυχείο – Τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό τους με τη συμμετοχή του στρατού
NEWSROOM