Final 4 Euroleague LIVE

Οι γυναίκες μπορούν να φορούν και νόμιμα πλέον παντελόνι στο Παρίσι

Οι γυναίκες μπορούν να φορούν και νόμιμα πλέον παντελόνι στο Παρίσι Facebook Twitter
1
Οι γυναίκες μπορούν να φορούν και νόμιμα πλέον παντελόνι στο Παρίσι Facebook Twitter

Στις 31 Ιανουαρίου, η υπουργός γυναικείων δικαιωμάτων, Najat Vallaud-Belkacem, κατάργησε ένα νόμο που επέτρεπε στις αστυνομικές αρχές του Παρισιού να συλλαμβάνουν μία γυναίκα που φοράει παντελόνι διότι θεωρείται ως αντρικό ένδυμα.

Όπως αναφέρει η Telegraph, οι γυναίκες που επιθυμούσαν να φορούν παντελόνι σύμφωνα με το νόμο έπρεπε να πάρουν άδεια από τις αστυνομικές αρχές.

Παρά τις διαρκείς προσπάθειες κατάργησης του νόμου, η απαγόρευση ίσχυε έως τις 31 Ιανουαρίου 2013, αν και οι γυναίκες δεν αντιμετώπιζαν κάποια επίπτωση σε περίπτωση που τον παραβίαζαν.

Τον περασμένο Ιούλιο o συντηρητικός γερουσιαστής Alain Houpert ζήτησε από την υπουργό να καταργήσει τον απαρχαιωμένο που χρονολογείται από τη γαλλική επανάσταση, καθώς όπως υποστήριξε ο ίδιος «η συμβολική σημασία του θα μπορούσε να βλάψει τις σύγχρονες ευαισθησίες της γαλλικής κοινωνίας» που προωθεί την ισότητα μεταξύ των δύο φύλων.

Μέσω μίας ανακοίνωσης της υπουργού στις 31 Ιανουαρίου, αναφέρεται ότι ο νόμος καταργείται για την προώθηση της ισότητας μεταξύ των γυναικών και των αντρών.

1

Final 4 Euroleague LIVE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υεμένη: Οι Χούτι αναβάλουν την απελευθέρωση 100 κρατουμένων των κυβερνητικών δυνάμεων

Διεθνή / Υεμένη: Οι Χούτι αναβάλλουν την απελευθέρωση 100 κρατουμένων των κυβερνητικών δυνάμεων

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Υποθέσεων Αιχμαλώτων Χούτι δήλωσε την Παρασκευή ότι η ομάδα θα απελευθερώσει περισσότερους από 100 κρατούμενους σε «μια μονομερή ανθρωπιστική πρωτοβουλία»
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια