Η Ρωσία λέει «ναι» σε δάνειο στην Κύπρο

Η Ρωσία λέει «ναι» σε δάνειο στην Κύπρο Facebook Twitter
0

Φαίνεται ότι τελικά η Κύπρος θα έχει την πολυπόθητη βοήθεια της Ρωσίας, ώστε να αποφύγει τη σκληρή εκδοχή του μνημονίου. Σύμφωνα με δηλώσεις σήμερα του Δημήτρη Χριστόφια ο πρόεδρος Πούτιν δήλωσε έτοιμος να συμβάλει στη χρηματοδότηση της χώρας, μαζί με την Ε.Ε.

«Ο πρόεδρος Πούτιν με διαβεβαίωσε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία είναι έτοιμη να συμβάλει, μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, στη χρηματοδότηση της Κύπρου», είπε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ο οποίος μίλησε χθες τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Ρωσίας.

Ακόμη και από την μικρή οικονομία της Κύπρου υπάρχει κίνδυνος διάχυσης της κρίσης χρέους, επισήμανε εν τω μεταξύ ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μέχρι πρότινος επικεφαλής του Eurogroup -εν όψει των αναφορών για «διάσταση απόψεων» με τη Γερμανία περί συστημικής σημασίας της Λευκωσίας και, ως εκ τούτου, ανάγκη ή μη στήριξής της. Το περιοδικό Spiegel έγραψε ότι υπήρξε έντονη διαφωνία του Σοιμπλε με τον Ντράγκι για την υπόθεση της Κύπρου, καθώς ο Γερμανός υπουργός ήταν της άποψης ότι και να μη στηριχθεί η Κύπρος, δεν κινδυνεύει η ευρωζώνη. Ο επικεφαλής της ΕΚΤ, του επισήμανε τον κίνδυνο διάχυσης της κρίσης σε όλη την Ευρώπη, μέσω του πανικού των Ελλήνων αποταμιευτών και των συνεπειών αυτής της εξέλιξης σε Ισπανία και Πορτογαλία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γαλλικές μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα από το 2022 λόγω του φόβου για εκλογική νίκη της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Η ακροδεξιά στροφή φέρνει αναταράξεις στην οικονομία - Γιγαντιαίες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο στο Παρίσι υποχωρεί κατά 6,2% σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας τα κέρδη του για το έτος και οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2022
NEWSROOM