Ελβετία:Οι FEMEN ξαναχτυπούν

Ελβετία:Οι FEMEN ξαναχτυπούν Facebook Twitter
0

Στο Νταβός της Ελβετίας χτύπησαν αυτή την φορά οι FEMEN όπου διεξάγεται το 43ο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Με σύνθημα  «SOS Davos»  προσπάθησαν να μπουν στο συνεδριακό κέντρο όπου πραγματοποιείται το Φόρουμ για να διαδηλώσουν για την φτώχεια που μαστίζει τον πλανήτη.

Δεν τα κατάφεραν και απωθήθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις. Το Φόρουμ θα ολοκληρωθεί αύριο.

Βίντεο απο την διαμαρτυρία των FEMEN:

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι γυμνές διαμαρτυρίες των FEMEN

Φωτογραφία / Οι γυμνές διαμαρτυρίες των FEMEN

Οι FEMEN είναι μια φεμινιστική ομάδα διαμαρτυρίας από την Ουκρανία με έδρα το Κίεβο που ιδρύθηκε το 2008. Η οργάνωση έγινε διεθνώς γνωστή για τις τόπλες διαμαρτυρίες κατά του σεξοτουρισμού, των θρησκευτικών οργανώσεων, του σεξισμού και άλλων κοινωνικών εθνικών και διεθνών θεμάτων. Κάποιοι από τους στόχους της οργάνωσης είναι: «Η ανάπτυξη της πνευματικής, ηθικής και ηγετικής καλλιέργειας νεαρών γυναικών στην Ουκρανία» και «η καλλιέργεια της εικόνας της Ουκρανίας, μιας χώρας με μεγάλες ευκαιρίες για τις γυναίκες». Οι FEMEN συλλαμβάνονται τακτικά από την αστυνομία σε απάντηση στις διαμαρτυρίες τους.
ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Ουκρανή ακτιβίστρια του κινήματος Femen πριόνισε στο Κίεβο ένα σταυρό.

Διεθνή / Ουκρανή ακτιβίστρια του κινήματος Femen πριόνισε στο Κίεβο ένα σταυρό.

Σε ένδειξη συμπαράστασης με τις ρωσίδες αδελφές τους της ομάδας Pussy Riot που καταδικάστηκαν από τη διακαιοσύνη του Πούτιν σε δύο χρόνια εγκλεισμού σε στρατόπεδο, η ουκρανική ομάδα FEMEN πριόνισε συμβολικά την Παρασκευή 17 Αυγούστου ένα σταυρό στη μέση του Κιέβου. Η εκπρόσωπος του κινήματος Anna Hutsoln δήλωσε πως διάλεξαν το σταυρό σαν το σύμβολο ενός σκοταδισμού που απλώνεται στην Ουκρανία και τη Ρωσία. Πρόσθεσε πως ανησυχούν για τα κορίτσια της ομάδας των Pussy Riot και πως θα ήθελαν να δείξουν στον Πούτιν πως κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει την ελευθερία του λόγου και να αμφισβητήσει τα δικαιώματα των γυναικών.
ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΑΒΕΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Υπάλληλος καφετέριας έσπασε με σφυρί το παρμπρίζ πελάτη που της πέταξε τον καφέ

Διεθνή / ΗΠΑ: Υπάλληλος καφετέριας έσπασε με σφυρί το παρμπρίζ πελάτη που της πέταξε τον καφέ

Στο βίντεο που ανέβασε η ίδια η Έμα υποστήριξε ότι αντέδρασε έτσι γιατί ένιωσε ότι κινδυνεύει, ενώ υπογράμμισε πως ο άνδρας την απείλησε λέγοντάς της πως «δεν πρόκειται να λείψεις σε κανέναν»
NEWSROOM