Μόντι: «Στην Αθήνα καίνε έπιπλα για να ζεσταθούν»

Μόντι: «Στην Αθήνα καίνε έπιπλα για να ζεσταθούν» Facebook Twitter
0

Ως παράδειγμα προς αποφυγή και «σκιάχτρο» για τους Ιταλούς χρησιμοποίησε την Ελλάδα ο Μάριο Μόντι για να δείξει την ορθότητα της πολιτικής που εφάρμοσε στην Ιταλία. Μιλώντας σε εκπομπή της Rai ο Μόντι είπε ότι «οι Έλληνες έχουν γονατίσει, αυτό θα συνέβαινε και στην Ιταλία, χωρίς την κυβέρνηση μου» ενώ σχολίασε ότι «στην Αθήνα ο κόσμος καίει δέντρα και έπιπλα για να ζεσταθεί και η ατμοσφαιρική ρύπανση θυμίζει εκείνη του Λονδίνου, πριν έξι δεκαετίες».

Για να δείξει στους Ιταλούς, τη σωτήρια πολιτική του αναφέρθηκε και στη μείωση των οικονομικών δεικτών στην Ελλάδα και στην ανεργία, λέγοντας  «από το 2009 μέχρι το 2012 το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 20%, η ανεργία των νέων έφτασε το 57% και οι μισθοί υπέστησαν περικοπές του 32%».

Ο Μόντι που είναι και πάλι υποψήφιος δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την υποψηφιότητα Μπερλουσκόνι λέγοντας: «Αν ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κερδίσει θα του βγάλω το καπέλο, αλλά τις καταστροφικές συνέπειες θα τις υποστούμε εμείς οι Ιταλοί».  

 «Μετά από τόσες θυσίες που κάναμε, για να μην φτάσουμε στο σημείο της Ελλάδας, θα αφήνατε την πατρίδα μας στα χέρια του Μπερλουσκόνι, της Λέγκα ή και της Αριστεράς;» είπε ο τεχνοκράτης πολιτικός.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ