Η σπάνια περίπτωση της γυναίκας που είχε 26 κιλά κύστη ωοθηκών

Η σπάνια περίπτωση της γυναίκας που είχε 26 κιλά κύστη ωοθηκών Facebook Twitter
0

Την σπάνια περίπτωση μιας γυναίκας που έχασε το ένα τρίτο του σωματικού βάρους μετά από χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσει μια κύστη ωοθηκών 26 κιλών, παρουσιάζει το BBC.

Παρά τις πολλαπλές αρνητικές εξετάσεις εγκυμοσύνης, οι γιατροί επέμειναν ότι η Keely Favell πρέπει να είναι έγκυος καθώς η κοιλιά της διογκώνονταν. Τελικά η νεαρή γυναίκα δεν ήταν έγκυος, αν και ο όγκος που αφαιρέθηκα είχε περίπου το βάρος επτά νεογνών.

Η 28χρονη Keely Favell πίστευε ότι είναι απλά λίπος καθώς άρχισε να κερδίζει βάρος το 2014.

«Είχα πάντα πιασίματα, αλλά σταδιακά απέκτησα αυτή την κοιλιά», είπε. «Μεγάλωνε τόσο αργά ώστε δεν κατάλαβα πως κάτι δεν πήγαινε καλά», λέει ενώ προσθέτει πως πολλές φορές πίστευε πως ήταν έγκυος και έκανε τεστ.

Mετά από μια κατάρρευση στη δουλειά της, η Favell πήγε σε έναν παθολόγο το 2016, ο οποίος είπε ότι πρέπει να είναι έγκυος παρά τις αρνητικές εξετάσεις αίματος.

Πιστεύοντας ότι η Favell είναι έγκυος, ο γιατρός την παρέπεμψε για υπερηχογράφημα τον περασμένο Ιανουάριο.

«Ήμουν με τον Jamie (σ.σ. ο σύντροφός της) δίπλα μου, καθώς η ακτινολόγος εξέταζε την κοιλιά μου. Είδα τα μάτια της να ανοίγουν διάπλατα με τρόμο, αλλά η οθόνη ήταν απλά κενή».

Η σπάνια περίπτωση της γυναίκας που είχε 26 κιλά κύστη ωοθηκών Facebook Twitter
Μετά το χειρουργείο

«Το βλέμμα στο πρόσωπό της έδειχνε πως κάτι ήταν λάθος, και όταν είπε ότι έπρεπε να πάρει έναν σύμβουλο άρχισα να πανικοβάλλομαι. Ο Jamie έκανε ό, τι μπορούσε για να με καθησυχάσει, αλλά ένιωσα παράλυτη από φόβο».

Τα αποτελέσματα εστάλησαν για επανεξέταση έκτακτης ανάγκης, η οποία αποκάλυψε μια κύστη που περιβάλλονταν από υγρό.

Η Favell παραπέμφθηκε σε σύμβουλο μαιευτικής υψηλού κινδύνου και εξετάστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο.


«Μέχρι εκείνη τη στιγμή, ακόμη και το περπάτημα ήταν δύσκολο για μένα και είχα δυσκολία στην αναπνοή. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το σοκ στο πρόσωπό του γιατρού που με εξέτασε και ενώ είπε ότι είχα μια μεγάλη ωοθηκική μάζα και πως η μόνη επιλογή που είχα ήταν η χειρουργική επέμβαση. Αλλά δεν μπορούσε να πει τι ήταν ακριβώς ή πόσο μεγάλη ήταν η μάζα», αφηγείται η γυναίκα.

Η σπάνια περίπτωση της γυναίκας που είχε 26 κιλά κύστη ωοθηκών Facebook Twitter

Η κύστη αφαιρέθηκε τελικά τον Μάρτιο του περασμένου έτους και αποκαλύφθηκε ότι ήταν 26 κιλά. «Όταν μου έδειξαν τις εικόνες δεν μπορούσα να πιστέψω ότι περπατούσα για τόσο πολύ καιρό με αυτό τον όγκο μέσα μου».

Η Favell έχει ξεφορτωθεί τον όγκο και το μόνο που θυμίζει την περιπέτειά της είναι μια μεγάλη ουλή και ραγάδες, αλλά θα μπορέσει να αποκτήσει παιδιά.

«Ξέχασα πόσο δύσκολα είχαν γίνει ακόμα και απλά πράγματα όπως η οδήγηση ενός αυτοκινήτου ή η βόλτα και το ανέβασμα μιας σκάλας. Η αφαίρεση του όγκου μου έδωσε τη ζωή μου πίσω - δεν μπορώ να ευχαριστήσω αρκετά τον χειρουργό μου», λέει.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ