ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Αποτροπιασμός στη Νορβηγία - Πρώην υπουργός κατηγορήθηκε για τη σεξουαλική κακοποίηση αιτούντων άσυλο

Αποτροπιασμός στη Νορβηγία - Πρώην υπουργός κατηγορήθηκε για τη σεξουαλική κακοποίηση αιτούντων άσυλο Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ένας Νορβηγός πρώην υπουργός κατηγορείται για τη σεξουαλική κακοποίηση τριών αιτούντων άσυλο κατά τη διάρκεια μιας επταετίας, αναφέρουν οι αρχές της χώρας. 

Ο 72 ετών Svein Ludvigsen, κατηγορείται για την κατάχρηση της θέσης του ως περιφερειακού κυβερνήτη καθώς και για την  εκμετάλλευση της ευάλωτης κατάστασης των αιτούντων άσυλο ώστε να τους κακοποιήσει σεξουαλικά.

«Οι εισαγγελικές αρχές έχουν κατηγορήσει έναν πρώην πολιτικό με τη σεξουαλική κακοποίηση τριών ανθρώπων», δήλωσε ο εισαγγελέας Tor Borge Nordmo κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. 

Oι τρεις άντρες είναι ενήλικες, αλλά αρκετά νεότεροι από τον Ludvigsen και ο ένας πάσχει από ήπια νοητική υστέρηση.

Τα συμβάντα έγιναν στο σπίτι του, σε εξοχικό, σε ξενοδοχεία και στο κυβερνητικό γραφείο στο Tromsø της βόρειας Νορβηγία ανάμεσα στο διάστημα 2011 και 2017, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. 

Πριν αναλάβει το πόστο του περιφερειακού κυβερνήτη, ο συντηρητικός πρώην πολιτικός υπηρέτησε σε διάφορα υψηλόβαθμα πόστα. Από το 2001 ως το 2005 διετέλεσε υπουργός Αλιείας. 

Ο Ludvigsen, που συνελήφθη στις αρχές του 2018 και αποφυλακίστηκε υπό όρους μετά από πέντε εβδομάδες, αρνήθηκε τις κατηγορίες. 

Mε πληροφορίες από τον Guardian 

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ