Απομακρύνθηκε από την ιρανική κυβέρνηση η μοναδική γυναίκα υπουργός

Απομακρύνθηκε από την ιρανική κυβέρνηση η μοναδική γυναίκα υπουργός Facebook Twitter
2

Ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ απομάκρυνε από τη θέση της, τη μοναδική γυναίκα υπουργό στη χώρα εδώ και τριάντα χρόνια.

Πρόκειται για την υπουργό Υγείας, Μαρζιγέχ Νταστζέρντι.

Όπως αναφέρει το BBC, ο λόγος της απομάκρυνσής της δεν έχει διευκρινιστεί αλλά πιθανώς οφείλεται στην έκκλησή της για αύξηση των φαρμάκων λόγω της έλλειψης που υπάρχει εξαιτίας των διεθνών κυρώσεων.

Πριν από την απόφαση του ιρανού Προέδρου, η Νταστζέρντι υποστήριξε ότι εξαιτίας της αύξησης στην συναλλαγματική ισοτιμία, θα υπάρξει αναπόφευκτη αύξηση και στην τιμή των φαρμάκων. Η ίδια μάλιστα παραπονέθηκε στην κυβέρνηση ότι το υπουργείο της δεν είχε την απαραίτητη πρόσβαση στο ξένο συνάλλαγμα, ώστε να μπορέσει να προμηθευτεί τα απαραίτητα φάρμακα.

«Στο πρώτο μισό του τρέχοντος έτους, η Κεντρική Τράπεζα δεν πραγματοποίησε καμία συναλλαγή για την εισαγωγή φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού» δήλωσε η πρώην υπουργός και συμπλήρωσε: «Χρειαζόμαστε $2,5 δισ. ξένου συναλλάγματος για να καλυφτούν οι ανάγκες του ιατρικού τομέα, αλλά μόνο $650 εκατ. έχουν εγκριθεί.».

Σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε ο Αχμαντινετζάντ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση παρείχε αρκετά χρήματα στο υπουργείο Υγείας, ενώ διευκρίνισε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αυξήσει την τιμή των φαρμάκων.

Τη θέση της πρώην υπουργού θα αναλάβει προσωρινά ο Μοχάμαντ Χασάν Ταρικά Μονφάρετ, σύμφωνα με το Reuters.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Διεθνή / Αγωνία για τον πρόεδρο του Ιράν: Το ελικόπτερο συνετρίβη λέει αξιωματούχος, η τηλεόραση μεταδίδει προσευχές

Το ελικόπτερο με τον Εμπραχίμ Ραΐσι και τον Ιρανό ΥΠΕΞ συνετρίβη κοντά σε ορυχείο – Τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό τους με τη συμμετοχή του στρατού
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια