Εντός της ημέρας αναμένεται παραίτηση του Μόντι

Εντός της ημέρας αναμένεται παραίτηση του Μόντι Facebook Twitter
4

Παραίτηση Μόντι εντός της ημέρας, μετά την έγκριση του προϋπολογισμού, προβλέπει το Ρόιτερς, επικαλούμενο πολιτικές και κυβερνητικές πηγές. Ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι θα υποβάλει την παραίτησή του στον πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο. Την Κυριακή πρόκειται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου όπου αναμένεται να ανακοινώσει εάν προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές του ερχόμενου Φεβρουαρίου.

Η ιταλική εφημερίδα Il Messagero γράφει ότι είναι πιθανό να παραιτηθεί το βράδυ, μετά το υπουργικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει στις 19.00.

Ο τεχνοκράτης Ιταλός πρωθυπουργός αστειεύτηκε μάλιστα με την παραίτηση του στη γιορτή των εργαζομένων στο πρωθυπουργικό μέγαρο: «Πριν από ένα χρόνο η κυβέρνηση σχηματίστηκε, αλλά σήμερα, χωρίς να φταίει η προφητεία των Μάγιας, φτάνει στο τέλος της», είπε.

Παράλληλα δέχτηκε άλλη μια επίθεση από τον Μπερλουσκόνι που δήλωσε ότι αισθάνεται υποχρεωμένος να ενώσει την κεντροδεξιά. «Οι τεχνοκράτες έχουν σκύψει και ικανοποιούν τις απαιτήσεις της Ε.Ε. και ιδιαίτερα του βορρά και της Γερμανίας, που οδηγεί κατευθείαν στην ύφεση», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μπερλουσκόνι.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ