Λουλούδια ύψους 4 μέτρων εξαπλώνονται στον πλανήτη

Λουλούδια ύψους 4 μέτρων εξαπλώνονται στον πλανήτη Facebook Twitter
2

Μια παραλλαγή του «η τέχνη αντιγράφει τη φύση» σε «η τέχνη μεγεθύνει τη φύση», δημιουργούν τα τεράστια λουλούδια που δημιούργησε η πασίγνωστη γλυπτρια Ana Tzarev.

Τα γιγαντιαία μπουμπούκια, είναι η πιό φιλόδοξη δουλειά της Tzarev, μέχρι σήμερα. Αποτελούν μια σειρά από γλυπτά που σχετίζονται μεταξύ τους και συνδέουν σε μια ενιαία ραχοκοκαλιά τον πλανήτη, μεταφέροντας το παγκόσμιο μήνυμα της «Αγάπης, της Ειρήνης και της Αλληλοκατανόησης».

Η 75χρονη καλλιτέχνης, εγκαθιστά μια σειρά από λουλούδια ύψους τεσσάρων μέτρων, δουλεμένα με έντονα χρώματα σε μια σειρά από προσεκτικά επιλεγμένες τοποθεσίες σε επτά χώρες του κόσμου.

Σύμφωνα με την κροάτικής καταγωγής γλύπτρια, τα λουλούδια, που αν τα δει κανείς σαν ολότητα, θα γίνουν το μεγαλύτερο γλυπτό του πλανήτη, θα τοποθετηθούν σε σημεία όπου εκατομμύρια άνθρωποι θα έχουν την ευκαιρία να τα βλέπουν, κατά τη διάρκεια της καθημερινότητάς τους.

Λουλούδια ύψους 4 μέτρων εξαπλώνονται στον πλανήτη Facebook Twitter

Το ευρωπαΐκό λουλούδι, έκανε πρεμιέρα σε μια πλατεία με γκαζόν, στο Park Lane του Λονδίνου, την περασμένη Κυριακή. Ήδη είχε «ανθίσει» βέβαια, το πρώτο παγκοσμίως, νωρίτερα αυτόν το μήνα, στην πόλη Shenzhen στην China, ενώ το επόμενο θα «ανθίσει» στο Εθνικό Μουσείο της Βενετίας, την ερχόμενη χρονιά.

Η ιδέα πίσω από αυτά τα γιγανταία άνθη, είναι να απλωθούν σε όλο τον  πλανήτη, σε σημεία όπου χιλιάδες άνθρωποι θα περνούν από δίπλα τους κάθε μέρα.

Η ίδια η Ana Tzarev, λέει για τη δουλειά της: «Τα έργα μου λένε ιστορίες που περιέχουν την πολυπολιτισμικότητα, τις παραδόσεις και τις συνήθειες οι οποίες διαμόρφωσαν τον ανθρώπινο πολιτισμό μέσα στους αιώνες. Καταγράφω τη σημερινή κουλτούρα, για τις μελλοντικές γενιές, ώστε να μπορούν να κοιτάξουν πίσω με υπερηφάνεια για την κληρονομιά τους και να μπορούν να εκτιμήσουν όλες αυτές τις διαφορετικές ψουλτούρες που κάνουν τον κόσμο πλουσιότερο».

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Τι ωραία! Η μεγαλύτερη καλλιτεχνική εγκατάσταση που έγινε ποτέ με τεράστια λουλούδια που δημιούργησε η πασίγνωστη γλυπτρια και είναι η πιό φιλόδοξη δουλειά της. Τα γιγαντιαία μπουμπούκια με έντονα χρώματα μεταφέρουν παγκόσμια μηνύματα που περιέχουν την πολυπολιτισμικότητα. Και το πιο τρομακτικό: εξαπλώνονται σε όλο τον πλανήτη! Δεν έχουμε και πού να κρυφτούμε, όλα τα καταφύγια έχουν ήδη κλειστεί για το τέλος του κόσμου.