Είναι ο πρόεδρος της Βόρειας Κορέας, «Man of the Year»;

Είναι ο πρόεδρος της Βόρειας Κορέας, «Man of the Year»; Facebook Twitter
0

Ξαφνικά, το 2012, αποδείχθηκε πολύ καλή χρονιά για τον ευτραφή ηγέτη της Βόρειας Κορέας: Στο τέλος του 2011, διαδέχθηκε τον πατέρα του Κιμ Γιόνγκ Ιλ, στην ηγεσία της χώρας και φέτος όχι μόνο κατάφερε να σταθεροποιηθεί στην εξουσία και να εμφανιστεί στο εξώφυλλο του ΤΙΜΕ, αλλά ανακηρύχθηκε και «Πιο Σέξυ Άνδρας στον Κόσμο». (Εντάξει, στην πραγματικότητα επρόκειτο για μια ψεύτικη είδηση της γνωστής σατιρικής εφημερίδας «The Onion», αλλά αυτό δεν το ήξερε το κινέζικο πρακτορείο ειδήσεων, που μετέδωσε την είδηση σαν πραγματική σε όλο τον κόσμο).

Και σα να μην έφθαναν όλα αυτά, τώρα, προηγείται και στην δημόσια ψηφοφορία του περιοδικού Τime, για το Πρόσωπο της Χρονιάς, με 5.6 εκατομύρια προτιμήσεις. Όχι άσχημα για κάποιον που μέχρι το 2010, δεν είχε εμφανιστεί ποτέ δημόσια και κανείς δεν ήξερε ποιός είναι.

Εντάξει, το γεγονός ότι προηγείται στην ψηφοφορία, δεν σημαίνει ότι θα είναι κοπωσδήποτε το Πρόσωπο της Χρονιάς του Time. Αυτή η επιλογή, συνεχίζει να ανήκει αποκλειστικά στο επιτελείο του περιοδικού και θα αποκαλυφθεί στις 19 Δεκεμβρίου στο «Today Show» στο Time.com και στον λογαριασμό του Time στο Twitter. Ωστόσο, η ψηφοφορία, επιτρέπει στους αναγνώστες να ζυγίσουν τα πρόσωπα και τα αντικείμενα (ναι, το Curiosity αφορά το «αντικείμενα») που κατά τη γνώμη τους επέδρασαν, θετικά ή αρνητικά, στην επικαιρότητα το 2012.

Αν και δεν κάνουμε την επιλογή μας, βασιζόμενοι στα αποτελέσματα της ψηφοφορίας» όπως δηλώνει η συντάκτρια του Time Radhika Jones σε μια πρόσφατη συνέντευξή της, «έχει πάντα ενδιαφέρον να βλέπεις πόσο ψηλά στην κατάταξη, βρίσκονται μερικοί από τους επικρατέστερους υποψήφιους που έχουμε υπόψιν μας».

Ο παρουσιαστής του «The Daily Show», Jon Stewart, οι Λαθρομετανάστες, ο χρυσός ολυμπιονίκης Gabby Douglas, οι ηγέτες της Μπούρμα Aung San Suu Kyi και Thein Sein, ο Αιγύπτιος πρόεδρος Mochamed Morsi και ο Κυβερνήτης του New Jersey Chris Christie, βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα. Ωστόσο, κάποιοι από τους ορυφαίους σε ψήφους, έχουν δεχθεί «σπρώξιμο» διάφορα site. Όπως ας πούμε το 4Chan, που ξεκίνησε ολόκληρη καμπάνια ανάμεσα στα μέλη του, προκειμένου να επηρεάσει τα αποτελέσματα και να φέρει τον απόλυτο άρχοντα της Βόρειας Κορέας, στην κορυφή.

Ο μεγαλύτερος αριθμός των ψήφων αντιπάθειας πάντως, πήγε στον Αιγύπτιο Πρόεδρο Mohammad Morsi. Παρ΄όλη την αρνητική του δημοτικότητα όμως, με το που συμπεριλήφθηκε στην ψηφοφορία, ξεσήκωσε θύελλα παθιασμένων αντιδράσεων στα social media, όπως συνέβη και με το εξώφυλλο και τη  συνέντευξή του στο Time.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι άλλοι, που ξεσήκωσαν θόρυβο  στο διαδίκτυο, αν και δεν έφθασαν μέχρι τις πρώτες κορυφαίες θέσεις των υποψηφιοτήτων: Η Malala Yousafzai το κορίτσι από το Πακιστάν, που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από ένοπλο Ταλιμπάν, εξαιτίας της συμβολικής της απόφασής της να πάει σχολείο, βρίσκεται στη 15η θέση. Τέλος ο κορεάτης rapper Psy που ερμηνεύει το Gangnam Style, το video με τα περισσότερα «κλικ» στο youtube, βρίσκεται στη 18η.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM