Η έλλειψη εκπαιδευτικών απειλεί με λουκέτο τα ελληνικά σχολεία της Αιγύπτου

Η έλλειψη εκπαιδευτικών απειλεί με λουκέτο τα ελληνικά σχολεία της Αιγύπτου Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Το ζήτημα της λειτουργίας των ελληνικών σχολείων στην παροικία της Αιγύπτου, έθεσε ο αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανός στον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου.

Ο αρχιεπίσκοπος έγραψε επιστολή στον Κώστα Γαβρόγλου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη παράτασης στις αποσπάσεις των καθηγητών σε Κάιρο και Αλεξάνδρεια, καθώς δεν υπάρχει ενδιαφέρον από αρκετούς εκπαιδευτικούς.

Ο αρχιεπίσκοπος Σιναίου, που σύμφωνα με τον αιγυπτιακό νόμο είναι και ο επίσημος διευθυντής του αμιγώς Ελληνικού Γυμνασίου – Λυκείου της Αμπετείου Σχολής Καΐρου, επεσήμανε το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων στη Χώρα του Νείλου, από το γεγονός ότι ελάχιστοι ήταν οι καθηγητές που εξέφρασαν φέτος το ενδιαφέρον τους για να έρθουν από τη νέα σχολική χρονιά να υπηρετήσουν τα ελληνικά σχολεία της Αιγύπτου.


Στην επιστολή του προς τον κ. Γαβρόγλου, ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός τονίζει τη σημασία της λειτουργίας της Αμπετείου Σχολής, που καλύπτει τις ανάγκες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ελληνικής παροικίας στο Κάιρο.

Και ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας να συναινέσουν στις προτάσεις της Συντονίστριας Εκπαίδευσης Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής, Μαριέττας Κουμαριανού, για άμεση αποστολή νέων εκπαιδευτικών που να καλύψουν τις ανάγκες των σχολείων, παρακαλώντας επίσης όπως δοθεί η «έγκριση για παράταση των όσων εκπαιδευτικών τυγχάνουν αποσπασμένοι με οργανική θέση στην Ελλάδα, προκειμένου αυτοί τουλάχιστον να συνεχίσουν το εκπαιδευτικό τους έργο έως ότου ενδεχομένως στο εγγύς, ελπίζουμε, μέλλον ευρεθούν και αποσταλούν επιπροσθέτως εκπαιδευτικοί».

«Σημειώνουμε ιδιαίτερα την ανάγκη, η απόφασή σας αυτή περί συνέχισης της απόσπασης των ήδη απεσπασμένων εκπαιδευτικών να εκδοθεί, ει δυνατόν, άμεσα πριν την 30ή Αυγούστου, προκειμένου να γνωρίζουν αν πρέπει να παρουσιαστούν την 1η Σεπτεμβρίου στις οργανικές τους θέσεις», σημειώνει ο αρχιεπίσκοπος στην επιστολή του, την οποία κοινοποιεί και στην υφυπουργό Παιδείας κα Μερόπη Τζούφη:

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

Διεθνή / Βρετανία και Γαλλία έτοιμες να αναπτύξουν στρατεύματα στην Ουκρανία μετά από ειρηνευτική συμφωνία

«Μετά την κατάπαυση του πυρός, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία θα δημιουργήσουν στρατιωτικούς κόμβους σε όλη την Ουκρανία», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
THE LIFO TEAM
ΦΑΝΑΡΙ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Διεθνή / Θεοφάνεια στο Φανάρι: Μήνυμα εκκλησιαστικής ενότητας για την Ουκρανία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Σε πανηγυρικό κλίμα η Θεία Λειτουργία - Παρευρέθηκαν Κυριάκος Πιερρακάκης, Νίκος Ανδρουλάκης και Σοφία Ζαχαράκη αλλά και ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΣΤΙΒΕΝ ΜΙΛΕΡ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Κανείς δεν θα μας πολεμήσει για τη Γροιλανδία»: Προκαλούν εκ νέου οι δηλώσεις του Στίβεν Μίλερ

«Tο πραγματικό ερώτημα είναι με ποιο δικαίωμα η Δανία ισχυρίζεται ότι ελέγχει τη Γροιλανδία» δήλωσε ο Μίλερ, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
THE LIFO TEAM