Η ThyssenKrupp είναι σε κρίση…

Η ThyssenKrupp είναι σε κρίση… Facebook Twitter
0

Σε κρίση βρίσκεται η ThyssenKrupp, μία από τις «αμαρτωλές»  ναυαρχίδες της γερμανικής οικονομίας.  Μέσα σε απώλειες δισεκατομμυρίων από ατυχείς επενδύσεις, καταγγελίες για μονοπωλιακές πολιτικές και σκάνδαλα διαφθοράς ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου απέλυσε την παλιά φρουρά του ομίλου.

Το περιοδικό Spiegel αναφέρει μεταξύ άλλων, ένα ταξίδι μεγαλοστελέχους του ομίλου στο Ριάντ στο πλευρό του «σκληρού» και «αδιάφθορου» Φίλιπ Ρέσλερ. «Δεν υπάρχει αμφιβολία για το ποιος έπεισε τον υπουργό να επισκεφθεί τη Σαουδική Αραβία», σημειώνει το περιοδικό αφού το μεγαλοστέλεχος γύρισε με γεμάτο το βιβλίο των παραγγελιών του.»  

Το μεγαλοστέλεχος, τώρα είναι παρελθόν και ο μεγάλος επιζών είναι ο κύριος Gerhard Cromme , ο οποίος, έχει επιδείξει εκπληκτικές δεξιότητες επιβίωσης- έχει αναλάβει να αποκαταστήσει το όνομα του ομίλου. Και ο ίδιος πάντως δεν είναι ο πιο άμεμπτος ενώ έχει και ευθύνες στην πολιτική μιας άλλης “αμαρτωλής” γερμανικής εταιρίας, της Siemens.

Με την αναχώρηση της παλιάς φρουράς o Cromme θέλει να επιβάλει "τις απαραίτητες αλλαγές στο σύστημα και την κουλτούρα διαχείρισης εντός της ThyssenKrupp», ανακοίνωσε ο Όμιλος.

Αυτό που πήγε στραβά τα τελευταία χρόνια στην ThyssenKrupp ήταν η κατασκευή των εγκαταστάσεων χάλυβα στη Βραζιλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες που αποδείχτηκε οικονομική καταστροφή . Δώδεκα δισ. ευρώ ξοδεύτηκαν αλλά δεν υπήρξε απόδοση. Επίσης ο όμιλος βρέθηκε τα τελευταία χρόνια μπλεγμένος σε υποθέσεις καρτέλ και διαφθοράς. Μόνο για το τράστ με τους κατασκευαστές ασανσέρ καλείται να πληρώσει πρόστιμο 319 εκατομμύρια ευρώ. .

Ακόμη τα πολυτελή ταξίδια του δ.σ., οι «αβροφροσύνες» σε δημοσιογράφους μαζί με τα σκάνδαλα και τις ατυχείς επενδύσεις «φούσκωσαν» το χρέος της γερμανικής εταιρίας στα 6 δις ευρώ.

Μια από τις πτυχές των σκανδάλων της ThyssenKrupp είναι και τα υποβρύχια τα οποία προμηθεύτηκε επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου ο ελληνικός στρατός, μεταξύ αυτών και το Παπανικολής. Αλλά αυτή η πτυχή των «διεφθαρμένων Ελλήνων», είναι μία από τις πολλές ανάλογων  πρακτικών του γερμανικού ομίλου που φτάνουν μέχρι το Ουζμπεκιστάν και την Κίνα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM
Παρίσι: Απετράπη σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Συνελήφθη 18χρονος

Διεθνή / Παρίσι: Απετράπη σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Συνελήφθη 18χρονος

Αυτή είναι «η πρώτη σχεδιαζόμενη επίθεση εναντίον των Ολυμπιακών Αγώνων (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου) που αποτράπηκε» από τις γαλλικές αρχές και η τρίτη συνολικά από τις αρχές του έτους
NEWSROOM
Πόσο άλλαξε το επίπεδο ζωης στις χώρες της Ευρώπης τα τελευταια 20 χρόνια- Η προβληματικη θεση της Ελλάδας

Διεθνή / Πόσο άλλαξε το επίπεδο ζωής στις χώρες της Ευρώπης την περίοδο 2007-2019- Η προβληματική θέση της Ελλάδας

Η εξέλιξη των εισοδημάτων και του επιπέδου διαβίωσης σε Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Γαλλία, Σουηδία, Πορτογαλία, ΗΠΑ και ακόμη επτά χώρες - Πώς άλλαξε το οικονομικό status των Ελλήνων λόγω των τριών μνημονίων
NEWSROOM