Έτσι φτιάχνονται οι μπότες σου τύπου Ugg

Έτσι φτιάχνονται οι μπότες σου τύπου Ugg Facebook Twitter
65

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ


 

Σοκαριστικές εικόνες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτοντας θανατώσεις ζώων, και συγκεκριμένα του είδους «νυκτερευτής» (Nyctereutes procyonoides), σε εκτροφεία της Κίνας, ώστε να πάρουν το δέρμα τους και να το εξάγουν στην Αυστραλία για την κατασκευή της μπότας "Ugg". Σύμφωνα με άλλες πηγές, το δέρμα χρησιμοποιείται για την κατασκευή και μιας απομίμησης των Ugg, πάλι στην Αυστραλία: των Mugg.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του αυστραλέζικου ενημερωτικού σάιτ NEWS.COM, η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων «Humane Society International» διενήργησε ελέγχους και αποκαλύπτει πως κατασκευαστές μπότας στην Αυστραλία, προμηθεύονται τη γούνα των «νυκτερευτών» για να τη χρησιμοποιήσουν στις μπότες "Ugg", ωστόσο, στους πελάτες τους υποστηρίζουν πως στις μπότες έχει χρησιμοποιηθεί μαλλί προβάτων.

Ενδεικτικά αναφέρεται πως σε ένα ζευγάρι απομίμησης "Ugg" που εξετάστηκε από την «Humane Society», στην ετικέτα αναγραφόταν ότι οι μπότες κατασκευάστηκαν από μαλλί προβάτου, ωστόσο οι έλεγχοι που ακολούθησαν έδειξαν ότι oι ισχυρισμοί ήταν ψευδείς:  η γούνα προερχόταν από νυκτερευτή.

Στα εκτροφεία της Κίνας, τα ζώα γδέρνονται ακόμα και ζωντανά και εν συνεχεία πετιούνται σε σωρούς. Το αποκαλυπτικό βίντεο δείχνει, μεταξύ άλλων, ένα ζώο χωρίς δέρμα να προσπαθεί να σηκώσει αδύναμο το κεφάλι του.

Σημειώνεται πως αντίθετα με την εισαγωγή γούνας από σκύλους και γάτες, που έχει απαγορευτεί, η εισαγωγή γούνας από νυκτερευτές παραμένει νόμιμη στην Αυστραλία. Η επικεφαλής της Humane Society τονίζει πως το πρόβλημα με το εμπόριο γούνας από νυκτερευτές στην Αυστραλία είναι γενικότερο και δεν περιορίζεται στις Ugg και τις απομιμήσεις τους, αντίθετα η γούνα τους χρησιμοποιείται σε δεκάδες προϊόντα.

Update: Η Ugg απαντά. Στο σχετικό ρεπορτάζ του περιοδικού TIME παρουσιάζονται δηλώσεις της εκπροσώπου της Ugg Αυστραλίας. Η Lena McDonald, υποστηρίζει ότι αυτές οι πρακτικές ακολουθούνται μόνο από εταιρίες που φτιάχνουν απομιμήσεις - τις υπολογίζει μάλιστα σε 30 με 40 αυτές που χρησιμοποιούν το όνομα Ugg ακόμα και σε άσχετα προϊόντα. Χαρακτηρίζει τις πρακτικές ντροπιαστικές και λέει πως στιγματίζουν ολόκληρη τη βιομηχανία. Υποστηρίζει ότι η UGG Australia χρησιμοποιεί υλικά (κομμάτια νεκρών ζώων δηλαδή) μόνο απ' το τοπικό εργοστάσιο. "Πολλές απ' τις μπότες που γράφουν Australia και Ugg δεν είναι δικές μας", δήλωσε επίσης η McDonald. "Οι νόμοι για τα ονόματα των προϊόντων είναι ακόμα λιγάκι περίεργοι στην Αυστραλία. Επιχειρήσεις κόβουν τις ετικέτες που λένε 'made in China' και γράφουν ό,τι θέλουν". Το αποτέλεσμα φυσικά είναι να μην ξέρει κανείς πότε οι μπότες είναι αυθεντικές ή όχι, και πότε κατασκευάστηκαν με "ηθική" διαδικασία και πότε όχι. 

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

 

65

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Foxconn. Εκεί που αυτοκτονούν για να κατασκευάσουν τo iphone σου

Αλμανάκ / Foxconn. Εκεί που αυτοκτονούν για να κατασκευάσουν τo iphone σου

Ισχυρή έκρηξη στη μονάδα παραγωγής του iPad-2 στο μεγαλύτερο εργοστάσιο της Foxconn προκάλεσε πριν ένα χρόνο περίπου το θάνατο τριών εργαζομένων, καθώς και πολλούς τραυματισμούς. 'Οπως και στο προπέρσινο κύμα αυτοκτονιών στα εργοστάσια της εταιρείας, η Apple "ερευνά το ζήτημα". 'Αλλωστε, πρόκειται για "εργοστάσιο, οχι για κάτεργο (sweatshop)", όπως είχε ισχυριστεί ο Steve Jobs, Πρόεδρος της Apple και "αρχιερέας" της για τους απανταχού πιστούς του (μία έρευνα Βρετανών νευροεπιστημόνων έδειξε οτι ο φανατισμός για τα προιόντα της Apple έχει όλα τα χαρακτηριστικά της θρησκείας!). Συνθήκες απάνθρωπες, χειρότερες κι απ αυτές της βιομηχανικής επανάστασης του 19 αιώνα επικρατούν στα γιγάντια εργοστάσια-στρατόπεδα της Foxconn, που απασχολούν κοντά στο 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενους, επί το πλείστον νέους. Η Apple το γνωρίζει πολύ καλά. Κινέζοι ερευνητές δημοσίευσαν το 2010 μία έρευνα με συντριπτικά στοιχεία για τις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης (πολλοί αναγκάζονται και μένουν στους άθλιους κοιτώνες της εταιρείας) που επικρατούν σ αυτόν τον κολοσσό της κατασκεύης ηλεκτρονικών. Περιέγραψαν τα εργοστάσια σαν απέραντα στρατόπεδα εργασίας, με το 18% των εργαζομένων να δηλώνει πως έχει λιποθυμήσει εν ώρα εργασίας, και το 16% ότι έχει υποστεί ξυλοδαρμό. Ένας νέος εργαζόμενος, ο Sun Danyong, αυτοκτόνησε επειδή τον είχαν δείρει για την απώλεια ενός νέου μοντέλου iPhone. Ενας άλλος πήδηξε απο την ταράτσα μετά από μία "βάρδια" 34 ωρών στην αλυσσίδα κατασκευής των i-Phone. Γι αυτό και κρίθηκε σκόπιμο να πλαισιωθεί η στρατιωτική οργάνωση της παραγωγής από ...2000 ψυχολόγους. 'Ισως αυτό να καλύπτει ηθικά έναν οραματιστή που διατείνεται ότι θα έδινε όλη του την τεχνολογία για να συναντήσει ένα απόγευμα τον Σωκράτη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
Το βίντεο είναι φρικιαστικό και απορώ πως κάποιος που σκοτώνει ένα ζώο κατά αυτό τον τρόπο έχει το κουράγιο να κοιμάται ήρεμος το βράδυ. Τουλάχιστον αφού έκανε την ''δουλειά'' του θα ήταν ''σωστό'' να το αποτελειώσει για να μην υποφέρει περισσότερο. Από την άλλη, το να λέει μια κοπέλα π.χ. όταν δεν αγοράζει δερμάτινα ενώ φοράει καλλυντικά είναι λίγο παράδοξο. Αν ανατρέξετε στην λίστα της PETA θα δείτε την πληθώρα συστατικών που προέρχονται από ζώα. Καλώς ή κακώς τα ζώα είναι η νο.1 πρώτη ύλη για ρουχισμό, φάρμακα, καλλυντικά, εννοείται κατανάλωση και πολλά άλλα. Αυτό που θα πρέπει να θεσπιστεί είναι ο όσο πιο δυνατόν ανώδυνος θάνατος και τουλάχιστον στις Δυτικές χώρες γίνονται βήματα εμπρός. Σε χώρες βέβαια όπως η Κίνα ούτε λόγος, εκεί δεν υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή, θα νοιαστούν για ζώα; Μπα.Βέβαια όσον αφορά της UGG, απ όσο ξέρω οι μπότες φτιάχνονται αποκλειστικά από μαλλί προβάτου και όχι από άλλο ζώο. Ο τρόπος που τα κουρεύουν βέβαια είναι άλλο θέμα και υπάρχουν ουκ ολίγες καταγγελίες.Δεν είμαι απόλυτα κάθετος στην αγορά δερμάτινων προϊόντων. Θα μπορούσα να δικαιολογήσω κάποιον που ζεί σε Σκανδιναβική χώρα να χει τέτοιες μπότες ή να φοράει κάτι δερμάτινο. Στην Ελλάδα πως να το κάνουμε, λόγω κλίματος δεν είναι απαραίτητο. Με λίγα λόγια αν υπάρχει πραγματική ανάγκη μπορώ να το αποδεχτώ, αν όμως οι αγορές γίνονται λόγω υπερκαταναλωτισμού και φιγούρας, όχι.
ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΙ ΣΚΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΖΩΑ ΠΟΥ Ο ΕΚΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΓΟΥΝΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΧΕΙ ΜΕΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΠΑΝΓΑΔΑΣ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ UGG ΟΥΤΕ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΑΠΛΑ ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙ – ΓΟΥΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΙΣΩ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ. 1. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ MUGG ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ ΔΗΛΑΔΗ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕ ENA GOOGLΑΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.2. ΟΙ UGG ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΕΡΜΑ ΠΡΟΒΑΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΣΥΝΘΕΤΙΚΗ ΓΟΥΝΑ, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΒΑΛΕΙ ΦΥΣΙΚΗ ΓΟΥΝΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΛΗ Η ΓΟΥΝΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΑΔΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΔΙΟΥ (ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΦΥΣΙΚΗ ΓΟΥΝΑ , ΑΣΕ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΗ). ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΡΑΚΟΥΝ ΚΑΙ Η ΓΟΥΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΝΑ ΚΟΛΛΑΝΕ ΜΕ ΤΙΣ UGG.ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝ ANTIMARKETING ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ (ΕΚΤΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΒΓΑΛΑΝΕ ΛΑΒΑΡΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ) ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ. ΕΛΕΟΣ ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ COMMENT ΙΣΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΛΕΠΤΑ
Καλώς η κακώς ένα πρόβατο, ανάγετε στην τροφική αλυσίδα. 3 – 4 δευτερόλεπτα χρειάζονται από έναν ιδικό να θανατωθεί. Τα υποπροϊόντα του, πρέπει να τυγχάνουν απόλυτης εκμετάλλευσης, για να μην γίνετε άσκοπη σπατάλη ζώων στην φύση.Πάντα με ενοχλούσε η εκμετάλλευση, μόνον για μια χρίση ζώων, που κατά τα άλλα δεν πηγαίνουν στην διατροφική αλυσίδα.Εγώ ο ‘σκληρός’ όπως μου λένε, με τους ανθρώπους, ανατρίχιασα με τα video.Έτρεξα στης ντουλάπες των παπουτσιών των κοριτσιών και βρήκα ένα ζευγάρι….. ήταν συνθετικό 100%. Πήγε η ψύχη μου στην θέση της…..Υπάρχουν συνθετικές γούνες, που δεν μπορείς να της ξεχωρίσεις με τίποτα από της ζωικές.Μα λόγο του ότι είμαι βιτσιόζος και μου αρέσει η πρωτότυπη διακόσμηση, έχω το αλυσοπρίονο!. Ποιος θα με πάει επί τόπου, για να στολίσω έναν τοίχο με χέρια γεμάτα αίματα, από τους κινέζους δολοφόνους?. Προς θεού δεν θα τους σκοτώσω…..Antonis-team.
@AngusΛυπάμαι για το πρόβλημα της υγείας σου, αλλά το να λες "οι επιπτώσεις στην υγεία του όμως είναι σίγουρες" αναφερόμενος στους χορτοφάγους, επειδή είχες εσύ πρόβλημα υγείας, είναι σαν να λέω εγώ πως οι επιπτώσεις του κρέατος και των ζωικών στον οργανισμό είναι σίγουρες γιατί ξέρω πολλούς που είχαν πρόβλημα!Μάλλον δεν είναι έτσι... ;-)Μπορείς να είσαι παμφάγος και υγιείς (επειδή τρέφεσαι σωστά, δεν υπερκαταναλώνεις ανθυγιεινές τροφές), μπορείς να είσαι βίγκαν υγιείς για ακριβώς τους ίδιους λόγους!!Μάλιστα κάποιοι γίνονται βίγκαν επειδή ακριβώς είναι υγιεινιστές! Είμαι χρόνια χορτοφάγος και είμαι υγιής. Έχω φίλους χορτοφάγους που είναι υγιείς. Υπάρχουν έρευνες που αποδεικνύουν πως είναι υγιεινός ο βιγκανισμός ,υπάρχουν αθλητές βίγκαν με μεγαλύτερες διατροφικές ανάγκες από εμάς και μωρά που γεννήθηκαν από βίγκαν γονείς, μεγάλωσαν ως βίγκαν και είναι υγιεί.Οπότε μάαααλλον κάτι λάθος έγινε με την διατροφή σου και λυπάμαι για αυτό. Πάντα λυπάμαι να χάνουμε ευαισθητοποιημένους ανθρώπους από έλλειψη πληροφόρησης."προφανώς δεν σκοτώνουμε όπως οι πρωτόγονοι για να φάμε(αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο..)" λες.Για 'σένα ίσως, για το ζώο μπαααα...Δεν ξέρω, εσύ τί θα προτιμούσες βέβαια; Να γεννηθείς και να ζήσεις ελέυθερος και να πεθάνεις ξαφνικά από μία πέτρα στο κεφάλι (ας πούμε) ή να γεννηθείς σε ένα κλουβί που ίσα που σε χωράει, να μη δεις ποτέ το φως του ήλιου, να μην τρέξεις και να μην παίξεις ποτέ, να γεννάς μέσω τεχνητής γονιμοποίησης (αγελάδες) ανά συχνά διαστήματα για να παράγεις γάλα, το μωρό σου να αποκόπτεται βίαια για μοσχαράκι γάλακτος και τα ντοπαρισμένα με ορμόνες και ματωμένα στήθη σου να συνδέονται με μηχανήματα...; (Φυσικά και αυτές μετά από κάποια ηλικία για σφαγή πάνε, έτσι.)Το βρίσκεις το ίδιο με το κυνήγι εντός πρωτογονισμού;;"Το Άουσβιτς ξεκινά κάθε φορά που κάποιος κοιτά ένα σφαγείο και σκέφτεται: είναι απλά ζώα." ~ Θεοντόρ Αντόρνο
Ολα τα ζώα, μαζί κ εμείς, σκοτώνουν για να φάνε. Κανένα όμως δεν σκοτώνει για να ντυθεί ή να καλλωπιστει. Εδω έγκειται η απανθρωπια και η μικρότητα μας σαν είδος. ΟΧΙ στη μαγείρισσα του Πάσχα και στο γάλα του καφέ. Μακάρι να μπορούσαμε να ζήσουμε με βρωμη, αλλα είμαστε παμφαγα ζώα οι ανθρωποι.
Και εγώ είμαι παμφάγο ζώο, δεν είστε μόνο εσείς. Και ζω υγιέστατη ως βίγκαν (ολική χορτοφάγος). Εγώ και πολλοί άλλοι.Αυτό το "Μακάρι να μπορούσαμε να ζήσουμε με βρωμη, αλλα είμαστε παμφαγα ζώα οι ανθρωποι" είναι μερικώς ψέμα.Δε ζεις ΜΟΝΟ με βρώμη. Υπάρχει πληθώρα τροφής (όσπρια, δημητριακά, φρούτα, λαχανικά...) ώστε να καλύψεις τις διατροφικές σου ανάγκες και δε σκοτώνουμε με τον αθώο τρόπο που φανταζόμαστε, κυνηγώντας το θήραμα που ζει ελεύθερο όπως κάνουν τα άλλα ζώα.Αν είμαστε ικανοί για κτηνοτροφικές μονάδες, είμαστε και για καλλιέργειες και χορτοφαγική ζωή!
Προφανώς το ''βρώμη'' χρησιμοποιήθηκε για συντομία, προφανώς δεν σκοτώνουμε όπως οι πρωτόγονοι για να φάμε(αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο..) αλλά το κρέας το χρειάζεται ο οργανισμός μας. Δεν μιλάω καθημερινά, αλλά στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής. Το να είναι κάποιος χορτοφάγος είναι θέμα αντίληψης, οι επιπτώσεις στην υγεία του όμως είναι σίγουρες. Όλα αυτά από έναν πρώην φανατικό χορτοφάγο.
Σίγουρα το θέαμα είναι βάναυσο και είναι πολύ ευχάριστο που κόσμος ευαισθητοποιείτε. Αλλά ας μην είμαστε κοντόφθαλμοι.Το πρόβλημα με την κακοποίηση ζώων δεν είναι μεμονωμένο, δεν αφορά μόνο την UGG ή την απομίμηση της, δε συμβαίνει σε κάποια συγκεκριμένη χώρα αλλά παντού και έγκειται σε μια ευρεία αντίληψη πως τα ζώα είναι εμπόρευμα.Από τα γουνοφόρα ζώα που ζουν έγκλειστα μέχρι να τα γδάρουν (ζωντανά ή όχι), τα ζώα σε κτηνοτροφικές μονάδες-κολαστήρια ώσπου να καταλήξουν τροφή στο πιάτο μας - γάλα στον καφέ μας - μπουφάν - πουλόβερ (γιατί το δέρμα και το μαλλί δεν προέρχονται από ζώα που ζουν ελεύθερα και τα κουρεύουν οι καλοί βοσκοί για να μη ζεσταίνονται...), τα κατακρεουργημένα ζώα σε εργαστήρια για την καλύτερη ποιότητα μάσκαρας να μην τσούζει τα ματάκια μας έως τα κουτάβια στα pet-shop με τους γονείς τους αναπαραγωγικές μηχανές ισόβια σε κλουβιά...Μια τεράστια αλυσίδα εκμετάλλευσης και εκατομμύρια ζωές κάθε χρόνο στο βωμό του κέρδους και της δικής μας βολής-αισθητικής-γεύσης.Υπάρχει ένα πολύ κατατοπιστικό ντοκιμαντέρ, λέγεται Eartlinks και θα το βρείτε εδώ http://www.youtube.com/watch?v=C3j0LyysECA με ελληνικούς υπότιτλους.Είναι δική μας ευθύνη αν θα δούμε μία μάσκαρα ή ένα κουνέλι με ματωμένα μάτια, ένα ζευγάρι μπότες ή ένα κατακρεουργημένο πρόβατο και ένα μπιφτέκι ή μία μητέρα που αποκόπτεται απ' το μωρό της βίαια για να φτάσει στο κρεοπωλείο ως μοσχαράκι γάλακτος και αυτή να συνεχίσει να παράγει γάλα για τα δικά μας μωρά...
Μπραβο, τα ειπες ολα, οποιος καταλαβε και δεν θελει να συνεχισει να επιβραβευει τετοια χερια ας το κανει ποτε δεν ειναι αργα, οποιος θελει να ευχαριστει τετοια καθαρματα ας συνεχισει αυτο που χρονια κανουν ολοι...... ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ
Θα ήθελα να τους ρωτήσω πως θα ταν αν ζούσαν αυτοί μέσα σε κλουβιά χωρίς νερό, φαγητό και δίχως αγάπη ......... και πως θα τους φαινόταν αν πήγαινα εγώ κάποια μέρα τους κρεμούσα ανάποδα τους χτυπούσα αλύπητα τους ξερίζωνα το δέρμα τους και τους πετούσα σαν σκουπίδια......Αυτοί οι άνθρωποι ειναι τέρατα
Να μη σωσει και φορεσει καμια "κυρια" δερματινες μποτες αν ειναι αυτα τα πλασματα να υποβαλλονται σε τετοιου ειδους θηριοδιες! Που ειναι η ανθρωπια πλεον?
Δε φτάνει που είναι οι ασχημότερες μπόττες του πλανήτη (ακόμα και τα στρατιωτικά άρβυλα έχουν κάποια κομψότητα σε σχέση με το κομμένο πόδι του Γέτι των Ιμαλαϊων)βασανίζονται και ζώα για να φτιαχτούν; ΑΚόμα και αν είναι για τις απομιμήσεις, προτείνω ΕΜΠΑΡΓΚΟ. Μην τα ξαναπάρετε τα τέρατα. Mη σκάσετε τα ωραία σας ευρώ. Κορίτσια ρωτήστε το boyfriend, του αρέσει να φοράτε στα πόδια σας αυτό το σακκί με πατάτες; Αν δεν έχετε boyfriend, μήπως σας βλέπει ο υποψήφιος συνεχώς με τις ακατανόμαστες πάνω σας; Ακόμα και με 25C? Και σκιάζεται;
Να κανω μια χαζη ερωτηση...Αν και δε φοραω δερματινα/γουνες ουτε τρωω κρεας ιδιαιτερα συχνα...Συγκρινετε καποιοι το να σφαγιασθει καποιο ζωο για να φαγωθει το κρεας του με το να γδαρθει ζωντανο καποιο ζωο για να φτιαχτει μποτα/τσαντα/μπλουζα ή οτιδηποτε αλλο "καλλωπιστικο"Μαλλον καποιοι δεν ειναι απο "χωριο" και δε γνωριζουν οτι οταν σφαγιαζεται ενα ζωο με σκοπο το κρεας του η διαδικασια πρεπει να ειναι συντομη και αμεση με στοχο τη θανατωση του ζωου πριν αυτο προλαβει να βγαλει ουσιες που καταστρεφουν και δηλητηριαζουν το κρεας...δε γινεται συγκριση αναμεσα στα δυο.και προφανως δεν θα ειναι παντου το ιδιο και προφανως καπου θα βασανιζονται ζωα δεν ειναι ομως ο κανονας αυτος οταν μιλαμε για κρεας και μονον...δε μιλαω για δερμα/γουνα.
Προφανος δεν ενδιαφερθικες ποτε να μαθεις αν τα ζωα που σφαγιαζονται για το κρεας τους κακοποιουνται η βασανιζονται,ακομα και αν εχουν δει το φως του ηλιου κατι ποιο απλο αν εχουν ποτε περπατηση , δεν σε αγγιζει το γεγονος οτι πολλα ζωα ακομα και νεογεννητα, μωρα, εχουν βασανιστη με τον χειροτερο τροπο, χειροτερο απο αυτον που ειδες σε αυτο το βιντεο καλο θα ειναι να βγαλουμε απο το μυαλο μας τα ζωα που εχει ο καθε αγροτης για τον εαυτο του και να σκεφτουμε τα εκτροφεια και το τι γινετε εκει, υπαρχουν πολλα σχετικα βιντεο, το θεμα ειναι ποσους θα ευεσθητοποιησουν;
μου μυξοκλαίτε όλοι εδώ μέσα σαν άγιες παρθένεςκαι το Πάσχα θα πάνε οι σφαγές, οι αποκεφαλισμοί, τα παλουκόμματα,τα σπληνάντερα και οι μαγειρίτσες σύννεφο..φαρισσαίοι...(αλλά ναι, μόνο αν είναι σκυλάκι μετράει,αν είναι βρώσιμο το ζωάκι, δεν έχει ψυχή,είναι θέμα επιβίωσης)...ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΥΓΚ (--το'πιασες;)
Πόσο γελάω με τους σχολιαστές τέτοιων ειδήσεων. Θεωρούν απάνθρωπα, απολίτιστα, ειδεχθή και εγκληματικά όλα αυτά που γίνονται στο όνομα της μόδας και μετά πηγαίνουν στα Goody's και McDonald's και καταβροχθίζουν τα χάμπουργκερ και τα τσίκεν νάγκετς λες και δε σκοτώνονται απάνθρωπα όλα αυτά τα ζώα για να τραφούμε. Η απόλυτη υποκρισία! Βασανιστικά πεθαίνουν τα ζώα για να τραφούμε και το ίδιο βασανιστικά για να ντυθούμε, δεν υπάρχουν διαφορές. Πήξαμε πια στους ακτιβιστές.
Αποτρόπαιο και καταδικαστέο, δεν το συζητώ. Κι εμένα η πρώτη μου σκέψη ήταν "Ποτέ δε θα πάρω τέτοιες μπότες!". Η δεύτερη όμως ήταν "Γιατί, όλα αυτά που έχω ή τρώω ξέρω πώς έχουν παραχθεί; Είμαι σίγουρος ότι δεν έχουν κακοποιηθεί ζώα για την παραγωγή τους; Θα μπορούσα ποτέ να είμαι σίγουρος;". Θέλω να πω ότι καλώς ή κακώς (κακώς προφανώς) η παραγωγή προϊόντων βασίζεται στη κακοποίηση ζώων. Όλοι το ξέρουμε ή το υποπτευόμαστε. Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτα. Είναι τουλάχιστον υποκριτικό να βρίσκετε κάποιοι την ευκαιρία να κατηγορήσετε όσους έχουν αγοράσει τις συγκεκριμένες μπότες όταν όλοι μας καθημερινά καταναλώνουμε προϊόντα προερχόμενα από ζώα που έχουν κακοποιηθεί ή ζουν υπό άθλιες συνθήκες (τα κοτόπουλα που τρως, πώς νομίζεις ότι ζουν; Βολτάρουν σε καταπράσινα λιβάδια;). Μην αγοράζεις UGG, μη φοράς οτιδήποτε δερμάτινο, μη χρησιμοποιείς καλλυντικά (δοκιμές σε ζώα), μην τρως κρέας. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν όλοι μας όσο μπορούμε να ελέγχουμε τι αγοράζουμε και ας αφήσουμε τις κατηγορίες.