Μογκερίνι: Ιστορική ημέρα για τα Βαλκάνια

Μογκερίνι: Ιστορική ημέρα για τα Βαλκάνια Facebook Twitter
EPA
1

Ιδιαιτέρως θετικά σχόλια για την συμφωνία Ελλάδας-ΠΓΔΜ στις Πρέσπες, έκανε η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Σε ανάρτησή της στο Twitter η κα Μογκερίνι μίλησε για μια «ιστορική ημέρα για τα Βαλκάνια και την Ευρώπη».

«Γράφω καθώς επιστρέφω από τη λίμνη Πρέσπα, στα σύνορα μεταξύ της Ελλάδας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας - όπως θα ονομάζεται τώρα - όπου έλαβα μέρος στην υπογραφή της ιστορικής συμφωνίας Αθήνας και Σκοπίων», αναφέρει η Φ. Μογκερίνι στο προσωπικό της blog.

«Η συμφωνία στο θέμα της ονομασίας είναι ένα μήνυμα ελπίδας και ειρήνης, όχι μόνο για τις δύο εμπλεκόμενες χώρες, αλλά για όλα τα Βαλκάνια και για ολόκληρη την ήπειρο. Δείχνει ότι η διπλωματία και ο διάλογος, όταν συνοδεύονται από θάρρος και αποφασιστικότητα, μπορούν να επιλύσουν ακόμα και τα πιο δύσκολα ζητήματα. Αυτό τόνισα σήμερα στις Πρέσπες αλλά και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την περασμένη Τρίτη».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Ο Αλεξέι είπε ναι σε όλα μπας και του διαγράψουν λίγο χρέος. Θέλαν οι Αμερικανοί νέες βάσεις, ο Αλεξέι λιγότερο χρέος και είπε να υπογράψει μια συμφωνία εκεί που το ΚΚΕ είχε υποσχεθεί τον διαμελισμό της Ελλάδας.Ιστορική μέρα...Ποιος να του πει ότι και χρέος να διαγραφεί η Ελλάδα δεν έχει αλλάξει δομικά. Μόνο φορολογικά. Τσάμπα πούλησε το δικαίωμα βέτο της Ελλάδας. Εξωτερική πολιτική σε τόσο σοβαρά θέματα με ορίζοντα τις επόμενες εκλογές κανείς και ποτέ.Με ενοχλεί αισθητικά αυτή η φράξια πούχει καταλάβει την εξουσία.