Στη Σιγκαπούρη έφτασε ο Κιμ Γιονγκ Ουν για την ιστορική συνάντηση με τον Τραμπ

Στη Σιγκαπούρη έφτασε ο Κιμ Γιονγκ Ουν για την ιστορική συνάντηση με τον Τραμπ Facebook Twitter
0

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν έφτασε πριν από λίγη ώρα στη Σιγκαπούρη.

Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Εξωτερικών αυτής της πόλης κράτους, ο οποίος δημοσίευσε στο twitter και σχετική φωτογραφία.

«Καλωσόρισα τον Πρόεδρο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος μόλις έφθασε στη Σιγκαπούρη», έγραψε ο ΥπΕΞ της Σιγκεπούρης, Βιβιάν Μπαλακρισνάν.

Η άφιξή του σημειώνεται δύο ημέρες πριν από την ιστορική συνάντηση κορυφής που θα έχει με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Straits Times και το Channel NewsAsia, ο Κιμ έφθασε στο αεροδρόμιο Τσανγκί της Σιγκαπούρης στις 14:38 (τοπική ώρα, 09:38 ώρα Ελλάδας) με πτήση της Air China και πρόκειται να μεταβεί στο ξενοδοχείο St Regis, όπου αναμένεται να διαμείνει η βορειοκορεατική αντιπροσωπεία.

Ο Τραμπ αναμένεται να φθάσει μερικές ώρες αργότερα. Αναχώρησε χθες από το Κεμπέκ, όπου συμμετείχε στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών.

Η συνάντηση Τραμπ-Κιμ, η οποία θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τρίτης στο ξενοδοχείο Capella, θα σηματοδοτήσει την πρώτη φορά που ηγέτης της Βόρειας Κορέας συναντάται με εν ενεργεία πρόεδρο των ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ