Απεργία την Πρωτομαγιά

Ο Καναδάς νομιμοποιεί τη χρήση κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς

Ο Καναδάς νομιμοποιεί τη χρήση κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς Facebook Twitter
0

Υπέρ της νομιμοποίησης της χρήσης κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς ψήφισε η Γερουσία του Καναδά και ο σχετικός νόμος αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το φθινόπωρο.

Ειδικότερα, η πλειονότητα των γερουσιαστών (56 υπέρ, 30 κατά και μία αποχή) τάχθηκε υπέρ του νομοσχεδίου που κατέθεσε η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Τζάστιν Τρουντό.

Τώρα, το νομοσχέδιο θα πρέπει να εγκριθεί από τους βουλευτές, για να υιοθετηθεί οριστικά. Ωστόσο, καθώς οι εργασίες του κοινοβουλίου της χώρας πρόκειται να διακοπούν σε δύο εβδομάδες και έως τα μέσα Σεπτεμβρίου, το νομοσχέδιο ενδέχεται να τεθεί σε ισχύ το φθινόπωρο.

Ο Καναδάς θα γίνει η πρώτη χώρα της G7 που νομιμοποιεί την κάνναβη. Η νομιμοποίηση αποτελεί μία από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Τρουντό, ο οποίος μάλιστα έχει δηλώσει πεπεισμένος ότι μετά τον Καναδά θα ακολουθήσουν και άλλες μεγάλες χώρες.

Μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου χθες, η υπουργός Δικαιοσύνης Τζόντι Ουίλσον- Ρέιμπουλντ επανέλαβε τα επιχειρήματά της, εκτιμώντας ότι χάρη στη νέα νομοθεσία «θα δημιουργηθεί μια αγορά που θα ελέγχεται αυστηρά, προκειμένου η κάνναβη να μείνει μακριά από τους νέους και να μην μπορούν να την εκμεταλλευθούν οι εγκληματίες».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ