Ισόβια για τον δράστη της επίθεσης με φορτηγό στη Στοκχόλμη

Ισόβια για τον δράστη της επίθεσης με φορτηγό στη Στοκχόλμη Facebook Twitter
EPA/Fredrik Sandberg
0

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο δράστης της επίθεσης που πραγματοποιήθηκε με φορτηγό τον Απρίλιο του 2017 στη Στοκχόλμη.

Ο Ραχμάτ Ακίλοφ, ένας Ουζμπέκος του οποίου η αίτηση ασύλου είχε απορριφθεί, είχε πέσει με το συγκεκριμένο όχημα πάνω σε πλήθος πεζών, σε πολυσύχναστο δρόμο της σουηδικής πρωτεύουσας.

Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι, ενώ ακόμη δέκα τραυματίστηκαν.

«Ο κατηγορούμενος κρίθηκε μεταξύ άλλων ένοχος για τρομοκρατική ενέργεια και για τον φόνο πέντε ανθρώπων. Η ποινή του ορίστηκε σε ισόβια κάθειρξη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Περιφερειακό Δικαστήριο Στοκχόλμης.

Ειδικότερα, στις 7 Απριλίου του 2017, ο Ακίλοφ έκλεψε ένα φορτηγό το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από ένα εστιατόριο της κεντρικής Στοκχόλμης και το οδήγησε 500 μέτρα πιο κάτω σε έναν πεζόδρομο, παρασύροντας πεζούς, προτού καταλήξει στη βιτρίνα ενός πολυκαταστήματος.

Συνελήφθη την ίδια μέρα έξω από ένα βενζινάδικο σε προάστιο της Στοκχόλμης, καθώς αναγνωρίστηκε από τις εικόνες που είχε καταγράψει κάμερα κλειστού κυκλώματος, και ομολόγησε ότι ήταν ο οδηγός του φορτηγού.

Στη διάρκεια της δίκης του δήλωσε ότι ήθελε να τιμωρήσει τη Σουηδία για τη συμμετοχή της στη μάχη κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ