ΗΠΑ: Ο Μάναφορτ κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να επηρεάσει μάρτυρα

ΗΠΑ: Ο Μάναφορτ κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να επηρεάσει μάρτυρα Facebook Twitter
EPA/SHAWN THEW
0

Ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Πολ Μάναφορτ, σε βάρος του οποίου έχει απαγγείλει διάφορες κατηγορίες ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ, αποπειράθηκε να επηρεάσει έναν δυνητικό μάρτυρα, ανέφερε ο Μάλερ σε έγγραφό του που υπεβλήθη σε δικαστή τη Δευτέρα.

Ο Μιούλερ, ο οποίος διενεργεί έρευνα για την ενδεχόμενη αθέμιτη σύμπραξη μεταξύ της εκστρατείας του Τραμπ και της Ρωσίας για να επηρεαστεί η έκβαση των αμερικανικών προεδρικών εκλογών του 2016 και συναφείς υποθέσεις, ζήτησε από τον δικαστή που είναι αρμόδιος για την υπόθεση να ακυρώσει τη διαταγή προσωρινής αποφυλάκισης του Μάναφορτ ωσότου προσαχθεί σε δίκη.

Ο Μιούλερ ανέλαβε την ευθύνη διεξαγωγής της έρευνας του FBI, τον περασμένο Μάιο, αμέσως μετά την αιφνιδιαστική αποπομπή του πρώην διευθυντή της αναφερόμενης υπηρεσίας από τον πρόεδρο Τραμπ.

Ο διορισμός του, έγινε από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Ροντ Ρόζενσταϊν, μετά την αυτοεξαίρεση του υπουργού Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς από την έρευνα για την Ρωσία.

Η αυτοεξαίρεση του Σέσιονς έχει προκαλέσει την οργή του προέδρου Τραμπ, που εξακολουθεί να ασκεί δημόσια κριτική στον υπουργό Δικαιοσύνης, ενώ πρόσφατα ευχήθηκε να είχε διορίσει έναν άλλο νομικό στην θέση του.

Ο Ρόζενσταϊν ασκεί εποπτεία στην διεξαγωγή της έρευνας, ενώ ο Μιούλερ έχει και ειδικά εισαγγελικά καθήκοντα για την απαγγελία κατηγοριών, μέσω της σύμφωνης γνώμης ειδικού σώματος ενόρκων (grand jury).

Ο πρόεδρος Τραμπ έχει εξετάσει το ενδεχόμενο απόλυσης τόσο του Σέσιονς, όσο και του Ρόζενσταϊν, ενώ το πολιτικό κόστος δρομολόγησης τέτοιων εξελίξεων, εκτιμάται ως απρόβλεπτο από τους συμβούλους του, τη νομική ομάδα, αλλά και ηγετικούς κύκλους των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Φωτογραφία των τριών φίλων στο στεγνό ποτάμι - Μέσα σε μία ώρα είχαν παρασυρθεί αγκαλιασμένοι

Διεθνή / Ιταλία: Φωτογραφία των τριών φίλων στο στεγνό ποτάμι - Μέσα σε μία ώρα είχαν παρασυρθεί αγκαλιασμένοι

Τι συνέβη από τις 13:05 έως τις 14:02 - Φωτογραφία - ντοκουμέντο δείχνει τους τρεις φίλους να περπατούν σε στεγνό έδαφος λίγο πριν παρασυρθούν - Αγνοείται ακόμα ο 25χρονος
NEWSROOM
Τουρκία: Έγινε χριστιανός «στα χαρτιά» για να απαλλάξει το παιδί του από τα θρησκευτικά του Ερντογάν

Διεθνή / Τουρκία: Έγινε χριστιανός «στα χαρτιά» για να απαλλάξει το παιδί του από τα θρησκευτικά του Ερντογάν

Η κυβέρνηση Ερντογάν στοχεύει να διαχωρίσει την εκπαίδευση στην Τουρκία από τα κοσμικά θεμέλιά της και να την ευθυγραμμίσει με την ιδεολογία του κόμματος
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ