Γάζα: Εκτέλεσαν και έσυραν στους δρόμους «κατασκόπους» του Ισραήλ

Γάζα: Εκτέλεσαν και έσυραν στους δρόμους «κατασκόπους» του Ισραήλ Facebook Twitter
12

Έξι άνδρες που κατηγορήθηκαν ότι λειτουργούσαν ως κατάσκοποι του Ισραήλ στη Γάζα, εκτελέστηκαν ενώπιον του θυμωμένου πλήθους και σύρθηκαν στους δρόμους της πόλης της Γάζας. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι οι έξι, εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες, επειδή σύμφωνα με τις κατηγορίες βοήθησαν το Ισραήλ να εντοπίσει βασικούς στόχους της Χαμάς και της ισλαμικής Τζιχάντ και να τους βομβαρδίσει με τα αεροσκάφη του.

 


Ένοπλοι παλαιστίνιοι πάνω σε μοτοσικλέτες έσυραν τα πτώματα σε όλους τους κεντρικούς δρόμους της Γάζας, ως προειδοποίηση για όποιον άλλο διανοηθεί να προδώσει παλαιστινίους.

 

Γάζα: Εκτέλεσαν και έσυραν στους δρόμους «κατασκόπους» του Ισραήλ Facebook Twitter

Οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ είχαν ως αποτέλεσμα σε αυτές τις 6 ημέρες των εχθροπραξιών να χάσουν τη ζωή τους 118 Παλιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας, μεταξύ αυτών γυναίκες και παιδιά.

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστής αρνήθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του Άλεκ Μπόλντουιν

Διεθνή / Δικαστής αρνήθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του Άλεκ Μπόλντουιν

Τον προηγούμενο μήνα, η Χάνα Γκουτιέρες Ριντ, υπεύθυνη για τα όπλα στα γυρίσματα της ταινίας, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών για ανθρωποκτονία εξ αμελεία
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Παραείναι ισοπεδωτική η απόψη σας. Σίγουρα η θρησκεία τους προωθεί τον εξισλαμισμό και τον ιερό πόλεμο, όμως αυτό δεν τους κάνει τρομοκράτες. Η Βία είναι που φέρνει βία... Και οι Παλαιστίνιοι δεχονται αρκετή. Και απαντούν με βία.. Σε έναν φαύλο κύκλο που η παγκόσμια κοινότητα αρνείται να επιλυσει.
Η βία είναι αμοιβαία αλλά δεν θα δείτε να διαπομπεύονται τα σώματα νεκρών αντιπάλων σε κλιμα πανηγυρισμών στην απέναντι πλευρά.Εάν η θρησκεία τους προωθεί τον ιερό πόλεμο τους κάνει τρομοκράτες, ναι.
Prince Myshkin, κάποιοι Ισραηλίτες, ως ο εκλεκτός λαός, έχουν δικαίωμα να σκοτώνουν κατά βούληση, κάποιοι αμερικάνοι, ως χριστιανοί, χαιρόντουσαν με τον σεισμό στην Ιαπωνία ως η εκδίκηση του Θεού για το Perl Harbor, κάποιοι καθολικοί ιερείς βιάζουν παιδιά, ενώ κάποιοι ορθόδοξοι ιερείς κηρύττουν το μίσος. Διαχρονικά τα εγκλήματα των χριστιανών (καθολικοί και ορθόδοξοι) είναι κατά πολύ περισσότερα και βιαιότερα από αυτά των μουσουλμάνων. Ως άθεη για μένα κάθε θρησκεία είναι σκοταδιστική, αλλά βίαιη την κάνουν οι άνθρωποι που ψάχνουν σε αυτήν να δικαιολογήσουν τα εγκλήματα τους. Φονταμενταλιστικές ομάδες υπάρχουν τόσο στον χριστιανισμό (δες παλαιοημερολογίτες), όσο και σε κάθε άλλη θρησκεία. Γιατί στο Ισλάμ έχει μεγαλύτερη απήχηση; Γιατί πολύ απλά ένα στοιχείο του ισλαμικού φονταμενταλισμού βασίζεται στην μάχη εναντίον της δύσης και των δεινών που έχει φέρει (Ισραήλ, απολυταρχικά καθεστώτα, πείνα) και η δύση είναι αυτή που τον καλλιέργησε για δικό της όφελος (Χομεϊνί). Επειδή έχω διαβάσει το κοράνι, τα αποσπάσματα που δικαιολογούν την βία δεν είναι περισσότερα από τα αντίστοιχα της Βίβλου.
Τα εγκληματα του χριστιανισμού σε ολόκληρο τον Μεσαίωνα είναι λιγότερα απο όσα τα εγκλήματα του Ισλάμ σε ένα χρόνο, ωστόσο ναι υπάρχουν αρκετά στοιχεία στην βίβλο που είναι σκοταδιστικά.Οι παλαιοημερολογήτες σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν βία, οι Ρώσοι, οι Σέρβοι, οι Βούλγαροι κι ΄λλοι είναι παλαιοημερολογήτες καικανείς απο αυτούς δεν σκοτώνει εις το όνομα του θεού.Εφόσον έχεις διαβάσει το κοράνι θα γνωρίζεις ότι υπάρχει ρητή εντολή σε περίπτωση αντίθεσης τα εδάφια τα οποία υπερισχύουν είναι τα εδάφια προς το τέλος του βιβλίου, εκεί υπάρχει ο νόμος της Σαρία, η τζιχάντ κτλ, επίσης θα γνωρίζεις τι είνι η Τακία και τι κίνδυνους ελοχεύει στο δυτικό κόσμο μοα τέτοια πρακτική, όπως επίσης ότι το κοράνι έχει νόημα μόνο όταν το πάρεις κυριολεκτικά και ρητά γεγονός που αποκλείει μεταφορικές ερμηνείες, όπως επίσης ότι εκτός απομ θρησκευτικό είναι και ένα πολιτικό σύστημα διακυβέρνησης για αυτό τον λόγο ΟΛΕΣ οι μουσουλμάνικές (εκτός απο μία) χώρες έχουν θεοκρατίες και δεν έχουν δημοκρατία.Δεν υπάρχει καμία σύγκρισξ με τα εγκλήματα που διπράτονατι για το κοράνι με καμία άλλη πολιυικοθρησκευτική ομάδα
Οι παλαιοημερολογίτες (δεν αναφέρομαι στους Ρώσους, αλλά Έλληνες καθώς έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά) δικαιολογούν απόλυτα την βία καθώς πιστεύουν σε έναν βίαιο Θεό, τον οποίο αν δεν ακολουθούμε πιστά σε κάθε Νόμο θα υποστούμε τις βίαιες συνέπειες. Η Σαρία δεν είναι τίποτα διαφορετικό από τα ελληνικά χωριά του 1920 που οργισμένοι χωριάτες έριχναν πέτρες και θανάτωναν τους μοιχούς. Ακόμα και σήμερα στην Ινδία έχουν υπάρξει περιστατικά όπου καίνε την γυναίκα όταν πεθαίνει ο άντρας της. Όπου υπάρχει έλλειψη μόρφωσης και δικαιοσύνης θα βλέπεις τέτοια γεγονότα, καθώς έρχεται η θρησκεία να αναπληρώσει το κενό. Στο κοράνι υπάρχουν 4 μορφές της Τζιχάντ (πολύ γενικά, ο αγώνας για την ηθική ζωή (αυτοβελτίωση), για την θεολογική γνώση, αγώνας για ηθικές πράξεις και αγώνας για την νίκη στον πόλεμο. Οι Σούφι (ισλαμιστές) θεωρούν ως μεγαλύτερη Τζιχάντ την γνώση επί του εαυτού ενώ απέχουν από οποιαδήποτε πολεμική πράξη. Ο Μωάμεθ επιστρέφωντας από μια μάχη είχε πει "Επιστρέψαμε από μία μικρή τζιχάντ (του ξίφους) στη μεγάλη τζιχάντ (του εαυτού). Αυτό που πολλοί ορίζουν ότι Τζιχάντ είναι ιερός πόλεμος (στους άπιστους) είναι σύγχρονη ερμηνεία καθώς στην ισλαμική παράδοση κανένας πόλεμος δεν θεωρείται ιερός. Στο Κοράνι απλά αναφέρεται ότι κάποιοι πόλεμοι είναι αναγκαίοι. Η Τακία τέλος δεν υπάρχει στο Κοράνι, όπως την αναφέρεις. Αυτό που αναφέρεται είναι ότι δεν είναι λάθος να αποκηρύξεις την πίστη σου στο Ισλαμ (να πεις ψέμματα) αν απειλούν την ζωή σου. Στο Ισλάμ απαγορεύεται να πεις ψέμματα γενικά.Γι' αυτό σου έφερα το παράδειγμα του Χομεινί. Είναι αυτός που με την βοήθεια των δυτικών έφερε την θρησκεία στην εξουσία και με την σειρά τους ακολούθησαν και οι άλλες χώρες. Στην Μέση Ανατολή ήταν δύσκολο να φέρουν μια δυτικού τύπου δικτατορία, λόγω των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής, οπότε χρησιμοποιούν τα όπλα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν.Και προς έκπληξη πολλών να αναφέρω τους Τουαρεγκ, ιερή φυλή του Ισλάμ, όπου οι γυναίκες επιτρέπεται να έχουν πολλούς άντρες, να μορφώνονται και να διοικούν, ενώ ο άντρας είναι αυτός που φοράει μπούργκα, δεν μορφώνεται συνήθως, έχει μόνο μία γυναίκα, ενώ ασχολείται μόνο συνήθως με πολεμικές τέχνες. Γενικώς, ο ισλαμισμός έχει μεγαλύτερη αναφορά και σεβασμό στις κατά τόπους παραδόσεις, παρά στην τυπική μελέτη του Κορανίου. Ο Ισλαμικός φονταμενταλισμός δυστυχώς μας έχει δώσει πολλά στερεότυπα για το Ισλαμ. Τέλος, να σου πω ότι τα εγκλήματα των Χριστιανών δυστυχώς είναι πολύ περισσότερα. Και όχι μόνο στον μεσαίωνα αλλά και σήμερα. Μην ξεχνάς τις χριστιανικές τρομοκρατικές οργανώσεις που βάζουν βόμβες στις κλινικές έκτρωσης, αυτοκτονούν με τους πιστούς τους, δολοφονούν αντιπάλους κλπ κλπ. Τέλος, μην ξεχνάς ότι οι περισσότερες βίαιες ακροδεξιές ομάδες έχουν σχέση με την χριστιανική εξουσία (από την ΚΚΚ μέχρι την Χρυσή Αυτή). Σαφέστατα δεν φταίει ο Χριστιανισμός γι αυτό, όπως δεν φταίει και ο Ισλαμισμός. Φταίει ο σκοταδισμός που μας επιτρέπει να μισούμε με ότι διαφωνούμε ή φοβόμαστε. Συγγνώμη για το κατεβατό :)
και μόνο ότι συγκρίνεις καταστάσεις του παρελθόντος στην Ελλάδα και στον κόσμο με το σημερινό ισλαμ σημαίνει πολλα..Εγώ δεν έχω ακούσει για ανατινάξεις σε κλινικές εκτρώσεων απο χριστιανικές ομάδες ποτέ και γενικά τίποτα που να έρχεται κοντά στα ειδεχθή εγκλήματα αθώων που προκαλούνται απο μωαμεθανούς εξαιτίας της πίστης τους.Ετσι και αλλιώς δεν με ενδιαφέρει να αντιπαραβάλω τον χριστανισμό με το ισλαμ αλλά το ισλαμ με την δημοκρατία, το ισλαμ λοιπόν είναι εχθρός της δημοκρατίας, του κοσμικού κράτους, της ελευθερίας της έκφρασης κτλ. Αυτό για μένα είναι πρόβλημα. Αν σε γοητεύει πολιτισμικά το ισλαμ μπορείς να το ασπαστείς αλλά αυτό είναι μια ελευθερία που σου δίνει το δημοκρατικό πολίτευμα. Αν κάποια μουσουλμάνα θέλει να σταματήσει να είναι μουσουλμάνα τότε πρέπει να πεθάνει.Σε παρακαλώ μη μου αναφέρεις μικρές εξαιρέσεις αλλα να βλέπουμε πάντα τι ισχύει κατα κανόνα, σε μουσουλμανικές χώρες με πάνω απο 90% μουσουλμανικό πληθυσμό μόνο η Τουρκία ξεχωρίζει πολιτισμικά απο τις υπόλοιπες (ισλαμοφασιστικές more or less) χώρες, αλλα ακόμα και αυτή υπολοίπεται απο τα δυτικά standars οι βίαιες οργανώσεις χούντες, ΚΚΚ, ναζιστικές, έχουν πολλά κοινά σημεία με το ισλαμ υπο την έννοια ότι είναι φασίστες.