«Θα σας κυνηγήσουμε και θα σας μαχαιρώσουμε»: Ομοφοβικές απειλές Ρώσων στους LGBT φανς του Μουντιάλ

«Θα σας κυνηγήσουμε και θα σας μαχαιρώσουμε»: Ομοφοβικές απειλές Ρώσων στους LGBT φανς του Μουντιάλ Facebook Twitter
3

Οι ομοφυλόφιλοι οπαδοί του ποδοσφαίρου απειλούνται ότι θα κυνηγηθούν και θα δεχθούν επιθέσεις αν βρεθούν στη Ρωσία για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Την περασμένη εβδομάδα, οι LGBT οπαδοί προειδοποιήθηκαν ρητά να μην προβάλλουν δημόσια τη σεξουαλικότητά τους κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης στη χώρα, η οποία που κάθε άλλο παρά gay friendly μπορεί να θεωρηθεί.

Η Ομοσπονδία Υποστηρικτών Ποδοσφαίρου δήλωσε ότι οι φίλαθλοι δεν θα πρέπει να κρατούν ο ένας τον άλλο από το χέρι ή να επιδείξουν τρυφερότητα δημοσίως προς τον σύντροφό τους, για να μην προκύψει ζήτημα για την ασφάλειά τους.

Μεταξύ των οδηγιών που φέρονται να δίνονται, είναι και η αποφυγή της πολύχρωμης σημαίας, του συμβόλου των LGBT, κάτι που σημαίνει πως ίσως όποιοι ομοφυλόφιλοι κρατήσουν σε δημόσιο χώρο μια τέτοια σημαία γίνουν στόχος.

Ο Joe White, εκπρόσωπος της οργάνωσης «Pride in Football» που έχει προβεί σε σοβαρές καταγγελίες για τις απειλές, είπε στη βρετανική Mirror: «Μας λένε ότι αν μας βρουν θα μας μαχαιρώσουν, αλλά οι απειλές αντιμετωπίζονται σοβαρά και οι έρευνες συνεχίζονται».

Η οργάνωση καταγγέλλει πως το τελευταίο διάστημα δέχεται απειλές μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από ακραίους ρώσους χούλιγκανς.

Από τη ρωσική κυβέρνηση εκτιμάται ότι περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι θα επισκεφθούν τη Ρωσία κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο White δήλωσε στο PinkNews ότι η FIFA πίεσε τις ρωσικές αρχές να διερευνήσουν τις απειλές και τώρα έχουν θέσει παράλληλα με την UEFA, το σεξουαλικό προσανατολισμό και τα δικαιώματα ταυτότητας φύλου, στο πλαίσιο των σημαντικών ζητημάτων της διοργάνωσης.

«Αλλά είναι γελοίο το γεγονός πως έδωσαν το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία και το Κατάρ», αναφέρει σχολιάζοντας τις αποφάσεις, καθώς το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 θα φιλοξενηθεί στο Κατάρ, όπου η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη.

Οι ακτιβιστές που θα πάνε στη Ρωσία δηλώνουν ωστόσο πως είναι υπερήφανοι και θα συνεχίσουν να είναι, παρά τις απειλές.

Ξεκαθαρίζουν πως δεν έχουν σκοπό να προκαλέσουν με ακραία συμπεριφορά καθώς θα είναι εκεί για το ποδόσφαιρο.

«Δεν πρέπει να αισθανόμαστε ότι πρέπει να συμπεριφερόμαστε διαφορετικά από τους άλλους» υπογραμμίζει όμως ο εκπρόσωπος της «Pride in Football».

Τα εγκλήματα μίσους εναντίον των LGBT έχουν διπλασιαστεί στη χώρα από τότε που η Ρωσία έθεσε σε εφαρμογή νόμο που απαγορεύει την ομοφυλοφιλική «προπαγάνδα».

Η νομοθεσία αυτή έχει καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οι ευρωπαίοι δικαστές διαπίστωσαν ότι ο νόμος ενίσχυσε το στίγμα και τις προκαταλήψεις και ενθάρρυνε την ομοφοβία.

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Η "Μεγαλη" Ρωσία του Πούτιν που μετατρέπεται σε ενα δικτατορικό καθεστώς με μια προπαγάνδα ότι οι δυτικοί ειναι διεφθαρμένοι και ανωμαλοι ενω εκείνοι ειναι οι σωστοι, οι αγιοι.Ολοι οι γκέι της Ρωσιας να σηκωθουν να φυγουν απο εκει και να ρθουν σε χώρες που δεν θα τους κυνηγούν και δεν θα κρύβονται για αυτο που είναι.Ολος ο πλανήτης μπορεί να ζησει και χωρις την Ρωσία.
Υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.Η FIFA υπερασπίζεται τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας στο ποδοσφαιρο και δίνει την διοργάνωση στην Ρωσία.Η τιμωρία της Ρωσίας ποια είναι που δεν κάνει τίποτα για να διαλευκάνει τις απειλές;Καμία όλα είνα χρήμα.Α και η επόμενη διοργάνωση στο Κατάρ.