Απεργία την Πρωτομαγιά

Η Τουρκία σκέφτεται να αγοράσει ρωσικά μαχητικά αν οι ΗΠΑ αναστείλουν την παράδοση των F-35

Η Τουρκία σκέφτεται να αγοράσει ρωσικά μαχητικά αν οι ΗΠΑ αναστείλουν την παράδοση των F-35 Facebook Twitter
EPA
1

Η Άγκυρα εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοράσει ρωσικά μαχητικά Su-57 αν οι ΗΠΑ αναστείλουν, όπως απειλούν, την παράδοση των αμερικανικών F-35, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak. 

Εδώ και μήνες, οι ΗΠΑ πιέζουν την Τουρκία να ακυρώσει την παραγγελία των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων S-400, απειλώντας με «πάγωμα» της παράδοσης των αμερικανικών μαχητικών F-35 που θα αγόραζε η γειτονική χώρα. 

Με αυτό τον τρόπο η Ουάσιγκτον προσπαθεί να στρέψει τον Ερντογάν στην αγορά αμερικανικών Patriot που, σε αντίθεση με τους S-400, είναι συμβατοί με τα νατοϊκά συστήματα. 

Όμως σύμφωνα με το δημοσίευμα, κατά την επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Τουρκία, τον Απρίλιο, οι δύο πλευρές συζήτησαν και το ενδεχόμενο αγοράς ρωσικών μαχητικών και όσο ο καιρός περνά, «η πλάστιγγα γέρνει» ευνοϊκά προς το μέρος του Κρεμλίνου. 

Την Παρασκευή ο Πούτιν επέκρινε εκ νέου τις πιέσεις των ΗΠΑ προς την Τουρκία για να αποχωρήσει από τη διμερή συμφωνία του Δεκεμβρίου.

Διεθνή
1

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια