ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Κλιμάκιο των ΗΠΑ αναχωρεί για τη Σιγκαπούρη - Ενισχύεται το σενάριο συνάντησης Τραμπ-Κιμ

Κλιμάκιο των ΗΠΑ αναχωρεί για τη Σιγκαπούρη - Ενισχύεται το σενάριο συνάντησης Τραμπ-Κιμ Facebook Twitter
EPA
0

Κλιμάκιο του Λευκού Οίκου θα αναχωρήσει σε λίγες ώρες για τη Σιγκαπούρη, στο πλαίσιο της προετοιμασίας μιας ενδεχόμενης συνόδου κορυφής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

Το ταξίδι των εκπροσώπων του Οβάλ Γραφείου, γνωστοποίησε σήμερα εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας.

Σύμφωνα με το περιοδικό Politico, το κλιμάκια αυτό, που θα λειτουργήσει ως πιθανός προπομπός του Τραμπ στη Σιγκαπούρη, στελεχώνουν περίπου 30 αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου. 

Όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά


Την Πέμπτη, ο Τραμπ είχε ακυρώσει με επιστολή του την προγραμματισμένη, για τις 12 Ιουνίου, συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη αλλά ένα 24ωρο αργότερα άφηνε εκ νέου ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνει τελικά η σύνοδος κορυφής.

«Θα δούμε τι θα συμβεί. Αυτή τη στιγμή μιλάμε μαζί τους», διευκρίνιζε χθες ο Τραμπ στους δημοσιογράφους. «Θα μπορούσε να γίνει ακόμα και στις 12 Ιουνίου (...) Θα θέλαμε να το κάνουμε».

Σε ένδειξη καλής θέλησης, η Βόρεια Κορέα έχει ήδη ανατινάξει τις σήραγγες που χρησιμοποίησε στις πυρηνικές της δοκιμές στο πεδίο Πούνγκι-ρι, κάτω από το όρος Μάνταπ στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Ειδικοί αναλυτές χαρακτήρισαν αυτή την κίνηση ως «ουσιώδη» προς την κατεύθυνση του παγκόσμιου πυρηνικού αφοπλισμού.

Ωστόσο λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της εκούσιας καταστροφής των εγκαταστάσεων, ο Τραμπ έστειλε επιστολή στην οποία εξηγούσε πως δεδομένης της «απίστευτης οργής και της φανερής εχθρότητας» σε πρόσφατες δηλώσεις του Κιμ, η δεδομένη περίοδος είναι ακατάλληλη για την διεξαγωγή συνόδου.

Η στάση του όμως άλλαξε την επόμενη ημέρα και η δρομολογημένη μετάβαση κλιμακίου του Λευκού Οίκου στη Σιγκαπούρη οδηγεί αρκετούς πολιτικούς αναλυτές στο συμπέρασμα πως είναι αρκετά πιθανό να γίνει τελικώς η συνάντηση, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. 

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ