ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ο Πούτιν προειδοποιεί ότι η αποτυχία διάσωσης της συμφωνίας με το Ιράν θα έχει «θλιβερές συνέπειες»

Ο Πούτιν προειδοποιεί ότι η αποτυχία διάσωσης της συμφωνίας με το Ιράν θα έχει «θλιβερές συνέπειες» Facebook Twitter
EPA/KIRILL KUDRYAVTSEV
0

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε σήμερα για τις «θλιβερές συνέπειες» που θα έχει η αποτυχία διάσωσης της πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν. 

Τόνισε επίσης εκτιμά τις προσπάθειες που κάνει η Ευρώπη να διασώσει τη διεθνή συμφωνία του 2015 για τα πυρηνικά του Ιράν, παρά την αποχώρηση των ΗΠΑ από αυτή.

Ο Πούτιν έκανε τα σχόλια σε μια συνέντευξη Τύπου στην Αγία Πετρούπολη μετά από συνομιλίες που είχε με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν.

Όπως σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος, το «Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης» (όπως ονομάζεται η διεθνής συμφωνία) πρέπει να διατηρηθεί, καθώς η Τεχεράνη τηρεί όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

Σημειώνεται πως η Ουάσινγκτον έχει θέσει δώδεκα όρους προκειμένου να συνάψει μια «νέα συμφωνία» με την Τεχεράνη, ενώ χθες, ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ τους έθεσε επτά όρους της Τεχεράνης για να παραμείνει στη διεθνή συμφωνία του 2015.

«Δεν θέλουμε να ξεκινήσουμε μια μάχη με Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία, αλλά ούτε τις εμπιστευόμαστε», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Χαμενεΐ.

Ακόμη, ο Πούτιν εξέφρασε σήμερα τη λύση του για την ακύρωση της συνόδου κορυφής μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας, και τόνισε ότι ελπίζει πως η σύνοδος θα διεξαχθεί μολαταύτα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/Sputnik

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ