Βόρεια Κορέα: «Βλακώδεις» οι δηλώσεις του Αμερικανού αντιπροέδρου

Βόρεια Κορέα: «Βλακώδεις» οι δηλώσεις του Αμερικανού αντιπροέδρου Facebook Twitter
EPA/FRANCK ROBICHON
0

Κορυφαίο στέλεχος της διπλωματίας της Βόρειας Κορέας επέκρινε με οξύ τρόπο τις δηλώσεις που έκανε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης, ο οποίος παραλλήλισε τη Βόρεια Κορέα με τη Λιβύη.

Αναφερόμενη στις δηλώσεις του Μάικ Πενς, η υφυπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, Τσε Σον Χούι, είπε ότι «δεν μπορώ να κρύψω την κατάπληξη μου όταν τέτοιες βλακώδεις δηλώσεις βγαίνουν από το στόμα του Αμερικανού αντιπροέδρου».

Η Τσε δήλωσε επίσης ότι το εάν θα γίνει ή όχι η σύνοδος κορυφής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν επαφίεται «εξ ολοκλήρου» στις ΗΠΑ.

«Ούτε θα εκλιπαρήσουμε τις ΗΠΑ για διάλογο, ούτε θα μπούμε στον κόπο να προσπαθήσουμε να τις πείσουμε, αν δεν θέλουν να καθίσουν μαζί μας να μιλήσουμε», δήλωσε η Τσε Σον Χούι, σύμφωνα με το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η ίδια συμπλήρωσε ότι θα πρότεινε στον ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν να επανεξετάσει τη συμμετοχή του στη σύνοδο, η οποία προγραμματίζεται να διεξαχθεί τη 12η Ιουνίου στη Σιγκαπούρη, εάν οι ΗΠΑ συνεχίσουν να προσβάλλουν τη Βόρεια Κορέα ενώ εκείνη επιδεικνύει καλή θέληση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Reuters - AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κέιτ Μίντλετον έκανε photoshop και σε άλλη φωτογραφία με τα παιδιά της και τη βασίλισσα Ελισάβετ, λένε από το Getty

Διεθνή / Η Κέιτ Μίντλετον έκανε photoshop και σε άλλη φωτογραφία με τα παιδιά της και τη βασίλισσα Ελισάβετ, λένε από το Getty

Μία φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ με τα εγγόνια της, που είχε τραβήξει η Κέιτ Μίντλετον, έχει υποστεί επεξεργασία, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία
NEWSROOM
Κέιτ Μίντλετον: Η πιο περιζήτητη γυναίκα στον κόσμο εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η πιο πολυσυζητημένη γυναίκα των ημερών εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Ειδικός στη γλώσσα του σώματος εξηγεί τα μηνύματα που ήθελε να περάσει στο κοινό η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Σιγή ασυρμάτου από το παλάτι για τη δημόσια εμφάνιση της μέλλουσας βασίλισσας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ