Πομπέο: Οι κυρώσεις που θα επιβάλουμε στο Ιράν θα είναι οι αυστηρότερες στην Ιστορία

Πομπέο: Οι κυρώσεις που θα επιβάλουμε στο Ιράν θα είναι οι αυστηρότερες στην Ιστορία Facebook Twitter
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο (EPA)
0

Οι ΗΠΑ θα επιβάλουν στο Ιράν «τις πιο αυστηρές κυρώσεις στην Ιστορία», διεμήνυσε ο νέος υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Μάικ Πομπέο.

Μιλώντας στην Ουάσιγκτον, ο πρώην επικεφαλής της CIA και προσωπική επιλογή του Ντόναλντ Τραμπ για το τιμόνι της αμερικανικής διπλωματίας, προειδοποίησε την Τεχεράνη πως «θα αγωνίζεται να κρατήσει την οικονομία της "ζωντανή"» μετά την εφαρμογή των δρομολογημένων κυρώσεων.

«Θα επιβάλλουμε οικονομική πίεση χωρίς προηγούμενο στο ιρανικό καθεστώς. Οι ηγέτες της Τεχεράνης δεν θα θα αμφισβητήσουν την σοβαρότητά μας. Το Ιράν δεν θα αποκτήσει ποτέ ξανά "το ελεύθερο" για να κυριαρχήσει στην Μέση Ανατολή», τόνισε ο Πομπέο.

Ο ίδιος, διαβεβαίωσε πως το υπουργείο του θα είναι σε διαρκή συνεννόηση με το Πεντάγωνο και τοπικούς συμμάχους για να αποσοβήσουν κάθε ιρανική επιθετικότητα.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αποσύρει τις ΗΠΑ από την συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν προκαλώντας την ανησυχία των συμμάχων και το μένος της Τεχεράνης.

Χθες, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λεμέρ προειδοποιούσε τις ΗΠΑ πως οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που διατηρούν σχέσεις με το Ιράν θα απαιτήσουν αποζημιώσεις, αν υποστούν ζημιά από τις αμερικανικές κυρώσεις. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Διεθνή / Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Ο Ερντογάν έπλεξε το εγκώμιο του Μεντερές ανθρώπου που άνοιξε την πόρτα για την επαναφορά του ισλαμισμού στην Τουρκία και επιτέθηκε εναντίον του κοσμικού Γκιουρσέλ που τον ανέτρεψε
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Αγάλματα του Δία και της Αφροδίτης ηλικίας 2.000 ετών ανακαλύφθηκαν στην Άσπενδο της Μικράς Ασίας

Αρχαιολογία & Ιστορία / Αγάλματα του Δία και της Αφροδίτης ηλικίας 2.000 ετών ανακαλύφθηκαν στην Άσπενδο της Μικράς Ασίας

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Μεχμέτ Νούρι Ερσόι ανακοίνωσε ότι δύο αγάλματα που απεικονίζουν τον Δία και την Αφροδίτη ανακαλύφθηκαν στην Άσπενδο
NEWSROOM