Φοιτήτρια πηγαίνει στην αποφοίτησή της ζωσμένη με όπλο και προκαλεί αντιδράσεις

Φοιτήτρια πηγαίνει στην αποφοίτησή της ζωσμένη με όπλο και προκαλεί αντιδράσεις Facebook Twitter
0

Η 22χρονη Kaitlin Bennett αποφοίτησε πριν από λίγες ημέρες από το Πανεπιστήμιο Κεντ στο Οχάιο, αποκτώντας το πτυχίο της στη Βιολογία. Στην αποφοίτησή της επέλεξε να πάει στο πανεπιστήμιο κουβαλώντας στην πλάτη μία ημιαυτόματη καραμπίνα AR-10 και μάλιστα φρόντισε να ανεβάσει στο Instagram μία φωτογραφία της με το όπλο και στο δεξί της χέρι μία μικρή πινακίδα που έγραφε «ελάτε να μου το πάρετε». 

Η πρωτοβουλία της νεαρής φοιτήτριας να εμφανιστεί έτσι σε πανεπιστημιακό χώρο, όπως ήταν φυσικό προκάλεσε αντιδράσεις και δίχασε, όμως, όπως εξήγησε η ίδια σε σχετικό σχόλιο της στο Twitter, στόχος της ήταν να διαμαρτυρηθεί ενάντια στην πολιτική του Πανεπιστημίου. Βάσει των κανονισμών του, καθηγητές και μαθητές απαγορεύεται να κουβαλούν «θανάσιμα όπλα», κάτι, όμως, που επιτρέπεται στους φιλοξενούμενους σε πανεπιστημιακούς χώρους. 

Με άλλα λόγια μπορεί κάποιος να οπλοφορεί στους εξωτερικούς χώρους του πανεπιστημίου -στις αυλές, στα γήπεδα, κ.λπ- όχι, όμως, και στα κτήρια και τους εσωτερικούς χώρους του...

Η ίδια φρόντισε να υπενθυμίσει ότι το Πανεπιστήμιο Κεντ ήταν ο τόπος στον οποίο σκοτώθηκαν 4 άοπλοι φοιτητές από κυβερνητικά πυρά κατά τη διάρκεια του 1970, όταν στρατιώτες είχαν ανοίξει πυρ εναντίον διαδηλωτών εναντίον του πολέμου στο Βιετνάμ.

Το tweet της νεαρής γυναίκας δίχασε τον κόσμο στα social media που έσπευσε είτε να αναδημοσιεύσει την αρχική της ανάρτηση -ο λόγος γίνεται για περίπου 5.000 retweets- είτε να εστιάσει στα θέματα που έθιγε: οπλοφορία και ατομικές ελευθερίες, λευκή υπεροχή και μια σειρά από τραγωδίες να έχουν σημειωθεί σε σχολεία των ΗΠΑ μόνο μέσα στον τελευταίο χρόνο. 

Η Bennett από την πλευρά της, και μάλλον αγνοώντας το πόσο κινήσεις σαν αυτή ανοίγουν την όρεξη στην ομάδα που υποστηρίζει την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ, έγραψε: «Ως γυναίκα, αρνούμαι να γίνω θύμα και η δεύτερη τροπολογία μου εξασφαλίζει ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί», έγραψε. 

Με στοιχεία από το BBC.com

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ