Πάτε Άμστερνταμ; Τότε μπορεί οι αλλαγές που ετοιμάζει η πόλη να σας επηρεάσουν

Πάτε Άμστερνταμ; Τότε μπορεί οι αλλαγές που ετοιμάζει η πόλη να σας επηρεάσουν Facebook Twitter
1

Το Άμστερνταμ μπαίνει και αυτό στη λίστα με τις πόλεις που αν και αναπτύχθηκαν ραγδαία από τον τουρισμό, τώρα θέλει να βάλει φρένο στις ανεξέλεγκτες συνέπειες από τη μαζική προσέλευση.

Aν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στην πόλη, τότε ίσως από την επόμενη χρονιά την βρείτε λίγο αλλαγμένη.

Για το Άμστερνταμ έφτασε η ώρα να ελέγξει τη ροή των τουριστών που κατακλύζουν τους δρόμους του, με την εφαρμογή σειράς μέτρων.

Η δέσμη μέτρων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον περιορισμό των δυνατοτήτων διαμονής και της αύξησης των φόρων, όπως προβλέπει σχέδιο της δημοτικής αρχής.

Περίπου 18 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται κάθε χρόνο την πρωτεύουσα της Ολλανδίας, αριθμός μεγαλύτερος από τον πληθυσμό της.

Οι ορδές των τουριστών κατακλύζουν τα γραφικά σοκάκια της πόλης και τα κανάλια, αλλά η αγενής συμπεριφορά μερίδας τουριστών και οι φθορές στην πόλη προκαλούν σε πολλούς κατοίκους ένα αίσθημα εξάντλησης και δυσφορίας.

Το σχέδιο, που εκπονεί η νέα δημοτική αρχή, στοχεύει στην «εξεύρεση μιας νέας ισορροπίας», όπως επισημαίνεται στο αντίγραφό του που περιήλθε σήμερα στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Ο τουρισμός αποτελεί κομμάτι της διεθνούς κουλτούρας του Άμστερνταμ, που εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να υπεραγαπάμε» τονίζεται στο σχέδιο.

Όμως «η δημόσια όχληση, η συνεχής ροή τουριστών και τα απορρίμματα (που συσσωρεύονται) προκαλούν σε ορισμένες συνοικίες πολύ μεγάλη πίεση» συμπληρώνεται στο έγγραφο.

Το Άμστερνταμ είναι πάνω απ' όλα «μια πόλη για να ζει κανείς και να εργάζεται», υπογραμμίζεται, συμπληρώνοντας ότι η τουριστική δραστηριότητα «βρίσκεται στη δεύτερη θέση».

Αρχής γενομένης από το 2019, ο φόρος διαμονής θα αυξηθεί και η πόλη θα αναζητήσει μέσα για να περιορίσει τον αριθμό των δωματίων ξενοδοχείων.

Επιπλέον, η ενοικίαση διαμερισμάτων για σύντομη διαμονή αναμένεται να απαγορευτεί σε ορισμένες συνοικίες και το σχέδιο για τη δημιουργία ενός νέου τερματικού σταθμού για κρουαζιερόπλοια θα επανεξεταστεί.

Από τον Ιανουάριο, οι δημοτικές αρχές του Άμστερνταμ ανακοίνωσαν ότι θα περιορίσουν σε 30 ημέρες τη δυνατότητα μίσθωσης καταλυμάτων μέσω ιστοτόπων όπως το Airbnb.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια