Η Ρωσία γιορτάζει την Hμέρα Nίκης κατά του φασισμού

Η Ρωσία γιορτάζει την Hμέρα Nίκης κατά του φασισμού Facebook Twitter
EPA
0

Με στρατιωτικές παρελάσεις εορτάστηκε σήμερα, σε όλη τη Ρωσία, η 73η επέτειος της νίκης κατά του φασισμού.

Στην καθιερωμένη Ημέρα της Νίκης, διοργανώθηκαν και πορείες της λεγόμενης «Αθάνατης Στρατιάς» στις οποίες συμμετείχαν χιλιάδες Ρώσοι πολίτες κρατώντας τις φωτογραφίες συγγενών τους που, είτε πολέμησαν είτε σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια του Παγκοσμίου Πολέμου.

Στις 9 Μαΐου του 1945, υπογράφηκε η Πράξη παράδοσης της Γερμανίας, η οποία σηματοδότησε και το τέλος του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου (Β' Παγκοσμίου Πολέμου).

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, συμμετείχε και φέτος για τέταρτη κατά σειρά φορά, στην πορεία της «Αθάνατης Στρατιάς» στην Κόκκινη Πλατεία κρατώντας την φωτογραφία του πατέρα του. Μαζί του στην πορεία συμμετείχαν ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Η Ρωσία γιορτάζει την Hμέρα Nίκης κατά του φασισμού Facebook Twitter
EPA

Στην σημασία της πορείας αυτής που πραγματοποιείται σε διάφορες πόλεις της Ρωσίας αλλά και του εξωτερικού αναφέρθηκε ο Ρώσος πρόεδρος στην ομιλία του κατά την στρατιωτική παρέλαση που προηγήθηκε στην Κόκκινη Πλατεία.

« Η 9η Μαΐου ενώνει όλες τις γενιές με μια ιστορία ανδρείας» είπε ο Ρώσος πρόεδρος, υπογραμμίζοντας ότι «η κάθε οικογένεια έχει τους δικούς της ήρωες, που τους έχουμε στην καρδιά μας και οι οποίοι είναι μαζί μας μέσα από τις γραμμές της «Αθάνατης Στρατιάς».

Η δράση - πορεία «Αθάνατη Στρατιά» που πραγματοποιείται για έβδομη συνεχή χρονιά εφέτος είναι μια συμβολική πορεία, στην οποία όσοι συμμετέχουν κρατούν τις φωτογραφίες των συγγενών τους που βρέθηκαν στα πολεμικά μέτωπα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου (ο οποίος στην Ρωσία αποκαλείται Μεγάλος Πατριωτικός Πόλεμος).

Η Ρωσία γιορτάζει την Hμέρα Nίκης κατά του φασισμού Facebook Twitter
EPA

Εφέτος στην εκδήλωσηω - πορεία της «Αθάνατης Στρατιάς» στην Μόσχα συμμετείχαν περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι. Ωστόσο η δράση της «Αθάνατης Στρατιάς» δεν περιορίζεται μόνο στην πορεία που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 9 Μαΐου.

Στην ιστοσελίδα της «Αθάνατης Στρατιάς», ο καθένας μπορεί να ανοίξει την δική το σελίδα για τους συγγενείς τους που συμμετείχαν ο καθένας με τον δικό τους τρόπο στον πόλεμο, περιγράφοντας τη ζωή τους, όπως και τα βιώματα που είχαν τα μέλη των οικογενειών τους πριν και μετά την λήξη του πολέμου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Χρεοκόπησε ο τουριστικός όμιλος FTI - Γιατί επηρεάζει δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες

Διεθνή / Γερμανία: Χρεοκόπησε ο τουριστικός όμιλος FTI - Γιατί επηρεάζει δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η τουριστική βιομηχανία και το ταμείο ταξιδιωτικής ασφάλισης θα φροντίσουν για τον επαναπατρισμό και την υποστήριξη των τουριστών που επηρεάζονται
NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Άνοιξε λογαριασμό στο TikTok παρά το γεγονός ότι ήθελε να το απαγορεύσει

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Άνοιξε λογαριασμό στο TikTok παρά το γεγονός ότι ήθελε να το απαγορεύσει

Ο Τραμπ, ο οποίος έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 3,6 εκατομμύρια followers μέσα σε λίγες ώρες, δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει «κάθε διαθέσιμο εργαλείο για να μιλήσει απευθείας με τον αμερικανικό λαό»
NEWSROOM
Βρετανία: Οι Τόρις υπόσχονται να αντιμετωπίσουν τη «σύγχυση» σχετικά με τον νομικό ορισμό του φύλου

Διεθνή / Βρετανία: Όχι στον αυτοπροσδιορισμό, φύλο είναι μόνο το βιολογικό, λένε οι Τόρις για τη «σύγχυση» σχετικά με τον νομικό ορισμό

Αν εκλεγούν στις 4 Ιουλίου, οι Συντηρητικοί και ο Ρίσι Σούνακ υπόσχονται να ξαναγράψουν τον νόμο περί ισότητας ώστε οι προστασίες που κατοχυρώνει να ισχύουν μόνο για το βιολογικό φύλο ενός ατόμου
NEWSROOM
Ο «γάμος της χρονιάς» στη Βρετανία στις 7 Ιουνίου: Ο δισεκατομμυριούχος δούκας του Ουέστμινστερ παντρεύεται «κοινή θνητή»

Διεθνή / Ο γάμος της χρονιάς στη Βρετανία: Ο δισεκατομμυριούχος δούκας του Γουέστμινστερ παντρεύεται «κοινή θνητή»

Ο 33χρονος Χιου Γκρόσβενορ είναι ο πλουσιότερος Βρετανός κάτω των 40 ετών και νονός του πρίγκιπα Άρτσι - Θα είναι καλεσμένος στο γάμο του ο πρίγκιπας Χάρι;
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κλαούντια Σέινμπαουμ: Ποια είναι η 61χρονη νέα πρόεδρος του Μεξικού

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Ποια είναι η 61χρονη νέα πρόεδρος του Μεξικού

Αριστερή, με καταγωγή από Εβραίους της Βουλγαρίας και της Λιθουανίας, η Σέινμπαουν γίνεται η πρώτη πρόεδρος στην 200ετή ιστορία του Μεξικού, με ελπίδες να αλλάξει την κατάσταση για τις γυναίκες της χώρας
NEWSROOM