Αγόρι από το Ιράν πέθανε εξαιτίας των δυτικών κυρώσεων

Αγόρι από το Ιράν πέθανε εξαιτίας των δυτικών κυρώσεων Facebook Twitter
0

Ένας έφηβος από το Ιράν έχασε τη ζωή του εξαιτίας της έλλειψης των φαρμάκων που υπάρχει στη χώρα.

Όπως αναφέρει η Guardian, πρόκειται για τον πρώτο θάνατο ιρανού πολίτη που πεθαίνει εξαιτίας των οικονομικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί από τις δυτικές χώρες στο Ιράν.

Ο δεκαπεντάχρονος Manouchehr Esmaili-Liousi ζούσε σε βουνά με την οικογένειά του, κοντά στην πόλη Dezful, στη νοτιοδυτική επαρχεία Khuzestan.

Το αγόρι πέθανε στο νοσοκομείο, καθώς η οικογένεια του αδυνατούσε να βρει το φάρμακο που θα του έσωζε τη ζωή, σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο ιρανός επικεφαλής του συλλόγου αιμορροφιλικών ατόμων, Ahmad Ghavidel, κατηγόρησε τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. για το θάνατο του δεκαπεντάχρονου, καθώς οι κυρώσεις τους έχουν ως έμμεσο αποτέλεσμα την έλλειψη σε νοσοκομειακό εξοπλισμό και φάρμακα.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το 75% των φαρμάκων για την καταπολέμηση της αιμορροφιλίας παρασκευάζεται στις ΗΠΑ και Ε.Ε. και με την επιβολή των κυρώσεων είναι εξαιρετικά δύσκολο για τους ιρανούς ασθενείς να τα προμηθευτούν.

Η Δύση υποστηρίζει ότι οι κυρώσεις είναι αναγκαίες ώστε να σταματήσει το Ιράν την ανάπτυξη πυρηνικής βόμβας, αλλά όταν τις συνέπειες τις βιώνει ο απλός λαός το σχέδιο μάλλον των δυτικών τιμωρών έχει αποτύχει.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Διεθνή / Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Ο Οφίρ Φαλκ, ο κορυφαίος σύμβουλος του Νετανιάχου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ότι η πρόταση του Αμερικανού προέδρου είναι «μία συμφωνία την οποία εγκρίναμε
NEWSROOM
Αμερικανός φίμωσε λύκο, τον πήγε σε μπαρ και μετά τον σκότωσε - Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο

Διεθνή / Αμερικανός φίμωσε λύκο, τον πήγε σε μπαρ και μετά τον σκότωσε - Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο

Το περιστατικό με τον λύκο έφερε απειλές θανάτου προς συνονόματους, στοχοποίηση της δημοσιογράφου που κάλυψε την υπόθεση, διαπόμπευση της κοινότητας και προσπάθειες για αλλαγή των νόμων
NEWSROOM