Χρεωστική κάρτα για οκτάχρονα

Χρεωστική κάρτα για οκτάχρονα Facebook Twitter
9

Μία χρεωστική κάρτα για παιδιά κυκλοφορεί από σήμερα στη Μεγάλη Βρετανία, ύστερα από πρωτοβουλία γονέων που θέλουν να προσφέρουν ασφαλείς συναλλαγές στα παιδιά τους.

Σημειώνεται ότι τα παιδιά ηλικίας οχτώ με δεκαέξι χρονών θα μπορούν να αγοράζουν προϊόντα από έναν καθορισμένο κατάλογο καταστημάτων, αλλά θα απαγορεύεται η αγορά αλκοόλ και προϊόντων καπνού.

Σύμφωνα με τη Guardian, η πρωτοβουλία αυτή έχει θορυβήσει μερικούς ενήλικους, καθώς οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι δεν είναι φυσιολογικό παιδιά του δημοτικού να έχουν τη δική τους κάρτα με την οποία θα μπορούν να κάνουν διάφορες συναλλαγές.

Σημειώνεται ότι στην αγορά, ήδη υπάρχουν προπληρωμένες κάρτες που προορίζονται για δεκατριάχρονους εφήβους, αλλά παιδιά μικρότερης ηλικίας δεν μπορούσαν να τις χρησιμοποιήσουν.

Η εταιρεία PKTMNY που κρύβεται πίσω από την κυκλοφορία της κάρτας, υποστηρίζει ότι τα παιδιά θα μπορούν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη διαχείριση των χρημάτων τους σε ένα ελεγχόμενο και ασφαλές περιβάλλον. 

Η χρήση της κάρτας δεν είναι δωρεάν, καθώς οι οικογένειες που ενδιαφέρονται θα πρέπει να πληρώσουν συνδρομητικό τέλος 5 λιρών και συνδρομή μίας λίρας ανά παιδί, το μήνα.

Σε μία εποχή όπου τα παιδιά χρησιμοποιούν κατά κύριο κανόνα υπολογιστές και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές για το σχολείο ή στον ελεύθερό τους χρόνο, είναι χρήσιμο να γνωρίζουν πώς πραγματοποιούνται οι συναλλαγές αρκεί αυτές να γίνονται με ασφάλεια και την επίβλεψη ενός γονέα.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Αθλητισμός / Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Το γκάλοπ σε 1.304 τυχαία επιλεγμένους συμμετέχοντες ρωτούσε αν θα προτιμούσαν να δουν περισσότερους ποδοσφαιριστές με λευκό δέρμα να παίζουν για τη Γερμανία
NEWSROOM
Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Διεθνή / Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Ο Οφίρ Φαλκ, ο κορυφαίος σύμβουλος του Νετανιάχου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ότι η πρόταση του Αμερικανού προέδρου είναι «μία συμφωνία την οποία εγκρίναμε
NEWSROOM
Αμερικανός φίμωσε λύκο, τον πήγε σε μπαρ και μετά τον σκότωσε - Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο

Διεθνή / Αμερικανός φίμωσε λύκο, τον πήγε σε μπαρ και μετά τον σκότωσε - Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο

Το περιστατικό με τον λύκο έφερε απειλές θανάτου προς συνονόματους, στοχοποίηση της δημοσιογράφου που κάλυψε την υπόθεση, διαπόμπευση της κοινότητας και προσπάθειες για αλλαγή των νόμων
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Από την άλλη, εάν οι μεγάλοι χάσαμε την μπάλλα με τις πιστωτικές συναλλαγές μας και με την διαχείρηση των οικονομικών της οικογένειας λόγω καρτών, η λύση λέω πως είναι να στραφούμε στην νέα γενιά και να τους μάθουμε το πως και το τι με σωστό τρόπο.Και όχι να τους απαγορεύσουμε την χρηση κάρτας. Την οποία , ακόμη και χωρίς εκπαίδευση από την οικογένεια / σχολείο, θα την αποκτήσουν στα 18, και μπορούν να πέσουν στις ίδιες παγίδες που πέσανε οι μεγάλοι.Βοηθάει και στον περιορισμό του μπουλιινγκ, καθως δεν υπάρχει χαρτζηλίκι να κλεψουν οι "δυνατοί"Βοηθά και στην καταγραφή των συναλλαγών, δυσκολεύει την αγορά ναρκωτικών στο σχολείο, κλπ.Μπορείτε να σκεφτείτε κι άλλα...
Χμ ίσως σε αυτό που λές να βοηθούσε. Όμως και πάλι διατηρώ αρκετές επιφυλάξεις. σημ. Σε ευχαριστώ για τον σχολιασμό στον/στην απο πάνω. Ο σεβασμός ξεκινάει από εμάς και όταν εμείς δε σεβόμαστε το είναι μας, δυστυχώς αυτό παίρνει η μπάλα και τους υπόλοιπους.
Μπράβο...εύγε...εύγε....τώρα οι οπαδοί της ελέυθερης οικονομίας θα κάνουν (κωλο)τούμπες. Δεν καταλαβαίνετε ότι με αυτόν το ''προνόμιο'' τα παιδιά εκτός του ότι θα εθιστούν στον καταναλωτισμό, θα χάσουν κάθε αίσθηση της πραγματικότητας εφόσον υπνωτίσμένα από το ''παραμυθάκι'' της ασφαλής συναλλαγής, αυτά θα πέσουν σε αιώνιο ύπνο.
ναι, την κάρτα περίμεναν για να εθιστούν στον καταναλωτισμό. Ο καταναλωτισμός είναι απαραίτητος στο σύστημα και εφαρμόζεται ευλαβικά από όλους εδώ και χρόνια. Το αν πληρώνεις με χαρτί, μετρητά, πλαστικό, ομόλογα, τη σύνταξη της γιαγιάς σου λίγη σημασία έχει.Πάω στοίχημα ότι και εσύ είσαι θύμα του όπως όλοι μας. sad but true.
Καλά συγνώμη, εσύ και η οικογένειά σου μπορεί να μένεις στην Κούβα και να μην έχεις γκάτζετς/ 50 διαφορετικές επιλογές φαγητού κάθε μέρα/ αμάξια/ ρούχα από 100 διαφορετικούς σχεδιαστές/ παπούτσια από παιδάκια στην Ταϊβάν/ έπιπλα από ΙΚΕΑ/ ένα σκασμό δώρα κάθε Χριστούγεννα όπως εγώ- δεν ξέρω.Ευρώπη μεριά όμως ο καταναλωτισμός είναι αυτός που κάνει το κόσμο να λειτουργεί. Μας αρέσει ή όχι καλό είναι η αλήθεια να αναγνωρίζεται. Συναλλαγές με κάρτες είναι πραγματικότητα και προσωπικά δεν με έχουν κάνει περισσότερο καταναλωτή απ'ότι όταν χρησιμοποιούσα μετρητά. Είστε υπερβολικος/ή. (και λίγο αστείος/α που στράβωσες επειδή σε είπα θύμα.- συγνώμη, το εννοούσα με την έννοια ότι όλοι είμαστε "θύματα")@Floria σε περίπτωση που απευθυνόσουν σε μένα να σε ενημερώσω ότι δεν έκανα υπόθεση. Είμαι 100% σίγουρος ότι όλοι όσοι έχουμε θετικό εισόδημα στην Ευρώπη είμαστε "θύματα" του καταναλωτισμού διότι δεν μπορείς να επιβιώσεις αλλοιώς σε καπιταλιστικά καθεστώτα.