Συρία: Τουλάχιστον 23 άμαχοι νεκροί, μεταξύ τους δέκα παιδιά

Συρία: Τουλάχιστον 23 άμαχοι νεκροί, μεταξύ τους δέκα παιδιά Facebook Twitter
EPA
0

Τουλάχιστον 23 άμαχοι, ανάμεσά τους δέκα παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα σε επιδρομές εναντίον χωριού που ελέγχεται από την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στη βορειοανατολική Συρία.

Στόχος των επιδρομών ήταν το χωριό αλ-Κασρ, στην επαρχία Χασάκα, διευκρίνισε η μη κυβερνητική οργάνωση τονίζοντας ότι δεν είναι σε θέση να πει επί του παρόντος αν οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν από τον υπό τις ΗΠΑ διεθνή συνασπισμό ή από τις ιρακινές δυνάμεις.

Έξι γυναίκες περιλαμβάνονται στους νεκρούς όπως και μερικοί ηλικιωμένοι, δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Η ιρακινή πολεμική αεροπορία διεξήγαγε στις 19 Απριλίου πολύνεκρες επιδρομές εναντίον θέσεων του ΙΚ στη συριακή επαρχία Ντέιρ Εζόρ, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Η τζιχαντιστική οργάνωση έχει χάσει το μεγαλύτερο μέρος της εδάφους που ήλεγχε από το 2014 στη Συρία και στο γειτονικό Ιράκ.

Ελέγχει μόλις το 5% του συριακού εδάφους, σύμφωνα με τον Γάλλο γεωγράφο Φαμπρίς Μπαλάνς.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Το σχέδιο Τραμπ για να κυριαρχεί ως το 2028: Συγκέντρωσε 600 εκατ. δολάρια, στοχεύει το 1 δισ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ οικοδομεί τεράστια πολιτική επιρροή ενόψει των ενδιάμεσων αμερικανικών εκλογών του 2026, επιδιώκοντας να διατηρήσει τον έλεγχο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και να διαμορφώσει τις εξελίξεις μέχρι και το 2028
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ