LIVE - Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Οι πρώτες οργισμένες αντιδράσεις για τις μπάρες που σφραγίζουν τη Βενετία

Οι πρώτες οργισμένες αντιδράσεις για τις μπάρες που σφραγίζουν τη Βενετία Facebook Twitter
1

Το Σάββατο τοποθετήθηκαν οι πρώτες μεταλλικές μπάρες για πεζούς που είναι σε θέση να περιορίσουν τη διέλευση τουριστών σε κεντρικά σημεία της Βενετίας, αλλά μέσα σε λίγες ώρες σημειώθηκαν και οι πρώτες επεισοδιακές διαμαρτυρίες.

Τα δυο πρώτα σημεία που επελέγησαν είναι η περιοχή κοντά στην γέφυρα του Καλατράβα και στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, και εκείνη στην «Λίστα ντι Σπάνια».

Οι κάτοικοι θα έχουν δικαίωμα να εισέρχονται πάντα στις δυο αυτές περιοχές, ενώ οι τουρίστες, σε περίπτωση αυξημένης συρροής, θα μπορούν να μπαίνουν στην πόλη, αλλά από διαφορετικά, λιγότερο κεντρικά σημεία.

Οι πρώτες οργισμένες αντιδράσεις για τις μπάρες που σφραγίζουν τη Βενετία Facebook Twitter

Δεν λείπουν, όμως, και κάποιοι κάτοικοι οποίοι θεωρούν ότι οι μεταλλικές μπάρες έρχονται σε σαφή αντίθεση με τον μοναδικό, αρχιτεκτονικό πλούτο της Βενετίας. Κάποιοι άλλοι είναι αντίθετοι στους περιορισμούς και την εικόνα που δίνει η πόλη με σημεία ελέγχου που θυμίζουν σύνορα.

Σήμερα, μια ομάδα διαδηλωτών έκανε έφοδο και κατέστρεψε τις πρώτες μπάρες που λειτούργησαν δοκιμαστικά.

Φωνάζοντας «Ελευθερώστε τη Βενετία», περίπου 30 ακτιβιστές επιτέθηκαν στα σημεία ελέγχου στην Piazzale Roma - το τερματικό σταθμό λεωφορείων και το κύριο σημείο εισόδου στην πόλη.

Οι πρώτες οργισμένες αντιδράσεις για τις μπάρες που σφραγίζουν τη Βενετία Facebook Twitter

«Απορρίπτουμε την ιδέα να έχουμε σημεία ελέγχου για να μπαίνει ο κόσμος στην πόλη. Είμαστε κάτοχοι της πόλης μας. Δεν είναι ο δήμαρχος ο ιδιοκτήτης της πόλης. Δεν είναι ούτε η αστυνομία ούτε οι τουρίστες», δηλώνουν οι διαδηλωτές.

Οι εντάσεις μεταξύ των ντόπιων και των τουριστών στη Βενετία κορυφώθηκαν το περασμένο καλοκαίρι, καθώς πάνω από 60.000 επισκέπτες έφταναν καθημερινά την πόλη, κατακλύζοντας την πόλη των 55.000 κατοίκων. Τουλάχιστον 30 εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται τη Βενετία κάθε χρόνο.

Η Paola Mar, υπεύθυνη για τον τουρισμό της πόλης, δήλωσε στην Independent ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η κατάσταση στην πόλη θυμίζει πόλεμο.

Οι πρώτες οργισμένες αντιδράσεις για τις μπάρες που σφραγίζουν τη Βενετία Facebook Twitter

Οι αρχές είχαν δημιουργήσει τις πύλες ως έναν τρόπο ελέγχου της κίνησης με σκοπό να διασκορπίζουν τους ανθρώπους κατά μήκος των δρόμων με λιγότερη κίνηση.

Κάθε φορά που ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων θα περνά από τα σημεία ελέγχου οι πύλες θα σφραγίζονται και το πλήθος θα κατευθύνεται σε άλλο δρόμο.

Αλλά, ακόμη και οι κάτοικοι που υποτίθεται θα ανακουφιστούν από το μέτρο, δεν είναι σύμφωνοι με τις μπάρες και οι διαδηλωτές λένε πως θα συνεχίσουν τις δράσεις τους κατά του μέτρου.

Διεθνή
1

LIVE - Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

BRITNEY SPEARS ΣΥΛΛΗΨΗ

Διεθνή / Ελεύθερη η Britney Spears: Η κίνηση μετά τη σύλληψή της - «Χρειάζεται βοήθεια» λέει εκπρόσωπός της

Νέες πληροφορίες από την αστυνομία της Καλιφόρνια που τη συνέλαβε - «Ελπίζω ότι αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για μια αλλαγή που πρέπει να συμβεί στη ζωή της», είπε εκπρόσωπός της
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα χαμένα έγγραφα του FBI που σχετίζονται με τις κατηγορίες εναντίον Τραμπ

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα του FBI που συνδέουν τον Τραμπ με υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης

Τα έγγραφα περιλαμβάνουν σημειώματα από συνέντευξη γυναίκας, που ισχυρίζεται ότι είχε υποστεί κακοποίηση από τον τότε επιχειρηματία Ντόναλντ Τραμπ
THE LIFO TEAM
Κιρ Στάρμερ: «Ο καλύτερος δρόμος για το Ιράν είναι να διαπραγματευτεί συμφωνία»

Διεθνή / Κιρ Στάρμερ: «Ο καλύτερος δρόμος για το Ιράν είναι να διαπραγματευτεί συμφωνία»

Ο Βρετανός πρωθυπουργός υπερασπίζεται την απόφαση να μην συμμετάσχει στις επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ και δηλώνει ότι η χώρα κάνει «ό,τι μπορεί» για να αποκλιμακώσει την κατάσταση
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Θυμάμαι το '98 είχα πάει στη Βενετία όπου έκανε το διδακτορικό του ένας φίλος και με φιλοξένησε. Είχα κάτσει δέκα μέρες και τα πράγματα ήταν νορμάλ μέχρι που ήρθε το Σαββατοκύριακο. Τότε έκανα το λάθος να βγω παρά την προσπάθεια αποτροπής του φίλου μου, ο οποίος τελικά δεν με συνόδευσε. Ε, αυτό το πράμα δεν το έχω ξαναδεί πουθενά από τότε. Υπήρχαν "τροχονόμοι" για πεζούς στα σταυροδρόμια που ήταν γεμάτα ασφυκτικά με κόσμο και μόνο όταν σου επέτρεπαν περνούσες αφού πρώτα βέβαια είχε σταματήσει η λαοθάλασσα απ' τον άλλο δρόμο. Αυτό δε, γινόταν σε όλο το κέντρο της πόλης, παντού.Έφτασα μέχρι το επόμενο τετράγωνο και γύρισα πίσω βέβαια, αλλά αυτό μου πήρε κάνα 20λεπτο...