Απεργία την Πρωτομαγιά

Στη δημοσιότητα σοκαριστικά ντοκουμέντα από τις μαζικές δολοφονίες πλασμάτων σε αμφιλεγόμενη πρακτική ψαρέματος

Στη δημοσιότητα σοκαριστικά ντοκουμέντα από τις μαζικές δολοφονίες πλασμάτων σε αμφιλεγόμενη πρακτική ψαρέματος Facebook Twitter
0

Ομάδες διατήρησης άγριας ζωής δημοσίευσαν ένα βίντεο ντοκουμέντο το οποίο δείχνει ότι τα αλιευτικά δίχτυα έχουν δραματικές επιπτώσεις στη θαλάσσια ζωή.

Τα μεγάλα παρασυρόμενα δίχτυα επιφάνειας (απλάδια) που χρησιμοποιούνται σε βιομηχανικές αλιευτικές δραστηριότητες σε ορισμένα μέρη του κόσμου κρέμονται σαν τοίχοι στον ωκεανό.

Έχουν την τάση να παγιδεύουν και να σκοτώνουν αδιάκριτα τα ψάρια και τα θαλάσσια πλάσματα που πέφτουν θύματά τους με αποτέλεσμα η μεγαλύτερη ποσότητα της ψαριάς να είναι συχνά παράπλευρες απώλειες.

Μια αναφορά του 2016 από έναν μόνο οργανισμό (Turtle Island Restoration Network) εξέτασε τα αλιεύματα από την προηγούμενη δεκαετία. Διαπίστωσαν ότι 22 θαλάσσιες χελώνες, 900 θαλάσσια θηλαστικά όπως δελφίνια και φάλαινες και 26.000 καρχαρίες σκοτώθηκαν ως από την ανάπτυξη παρασυρόμενων διχτυών.

Σύμφωνα με την Cassie Bradshaw από τον οργανισμό, το 60% του συνολικού αλιεύματος απορρίπτεται ως ανεπιθύμητο.

Το πλήρες βίντεο που κυκλοφόρησαν τέσσερις οργανώσεις δείχνει μυστικό υλικό που ελήφθη από το Mercy for Animals.

Οι οργανώσεις αρνήθηκαν να αποκαλύψουν πολλές λεπτομέρειες για το πώς το έλαβαν. Όμως δήλωσαν ότι είναι καταγραφές που έγιναν από τον Δεκέμβριο του 2016 έως το Δεκέμβριο του 2017, σε δύο διαφορετικά πλοία που ανήκουν σε δύο διαφορετικές εταιρείες που ψαρεύουν στα ύδατα στα ανοικτά των ακτών της Σάντα Μπάρμπαρα.

«Οι καταναλωτές έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν πώς αντιμετωπίζονται τα ψάρια που τρώμε», λέει ο Lindsay Wolfe, εκπρόσωπος του Mercy for Animals. 

Το  βίντεο δείχνει δελφίνια, θαλάσσια πουλιά, καρχαρίες και διάφορα άλλα πλάσματα να βρίσκονται μαζικά παγιδευμένα στα δίχτυα που ανεβάζουν στα πλοία.

Σύμφωνα με τις ομάδες, η πρακτική είναι τρομερά επιβλαβής για τα προστατευόμενα θαλάσσια είδη.

Η αλιεία με παρασυρόμενα δίχτυα απαγορεύεται στην ανοικτή θάλασσα από τα Ηνωμένα Έθνη, αλλά υπάρχουν ακόμη χώρες και πολιτείες των ΗΠΑ που την επιτρέπουν.

Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από τις ομάδες Sea Legacy, Turtle Island Restoration Network, Sharkwater και Mercy for Animals και με αυτό ζητείται καθολική απαγόρευση της αμφιλεγόμενης πρακτικής.

Warning: Graphic content. Documenting the California drift net fishery was an emotional journey. This fishery has a staggering 65% bycatch rate which includes sharks, turtles, dolphins, and whales. Urge California state legislators to enact SB 1017 to transition California away from the use of harmful large-scale driftnets into environmentally conscious practices. Rob Stewart dedicated his life to championing safe and healthy oceans and we’re proud to carry on his legacy. Click the link in my bio to stand up with @sea_legacy to end this practice and continue helping us in #TurningTheTide. Video and project collaboration with @teamsharkwater @turtleislandrestorationnetwork @mercyforanimals @theseachangeagency @sea_legacy #turningthetide #bandeathnets  #conservation #California

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Paul Nicklen (@paulnicklen) στις

Με πληροφορίες από Nationa Geographic

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ