Σύλληψη 33χρονου για το διπλό φονικό στην Κύπρο

Σύλληψη 33χρονου για το διπλό φονικό στην Κύπρο Facebook Twitter
1

Η κυπριακή αστυνομία συνέλαβε σήμερα το απόγευμα ένα άντρα για το διπλό φονικό στον Στρόβολο.

Στις 19:30, συνελήφθη από τις αρχές ένας 33χρονος «για την διευκόλυνση των ανακρίσεων», όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της στο Twitter η τοπική αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το κυπριακό μέσο sigmalive.com ο συλληφθείς δεν ανήκει ούτε στο οικογενειακό αλλά ούτε και στο φιλικό περιβάλλον των θυμάτων.

«Πολύ σημαντικά στοιχεία»

Πριν λίγες ώρες, οι αστυνομικές αρχές είχαν αποχωρήσει από το σπίτι, μετά από επιτόπιες έρευνες εφτά ημερών.

Στη συνέχεια, ο ιατροδικαστής της οικογένειας, Μάριος Ματσάκης διενήργησε δική του αυτοψία και, όπως είπε, περισυνέλεξε «πολύ σημαντικά στοιχεία».

Νωρίτερα, η εφημερίδα «Πολίτης» μετέδιδε πως νέα σημαντικά ευρήματα είχαν περιέλθει στην κατοχή της Αστυνομίας. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το «πολύ σημαντικό τεκμήριο», είναι μία πιτζάμα με κηλίδες αίματος που βρέθηκε καλά κρυμμένη στο σπίτι.

Ενδεικτικό του εντατικού ρυθμού των ερευνών είναι και το γεγονός πως, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, μια σχεδόν εβδομάδα μετά το στυγερό έγκλημα, έχουν ήδη ληφθεί περισσότερες από 80 καταθέσεις.

Το χρονικό του ανεξιχνίαστου εγκλήματος

 

Το έγκλημα σημειώθηκε στη 1:30 τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης, στην οδό Ζαλόγγου σε μια από τις κεντρικότερες περιοχές του Στροβόλου Κύπρου.

Νεκροί είναι ένας καθηγητής ιδιωτικού σχολείου Γιώργος Χατζηγεωργίου και η σύζυγος του Κωνσταντίνα Σεργίου Χατζηγεωργίου που εργαζόταν στην Κεντρική Τράπεζα Κύπρου.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροτομής, ο 60χρονος άνδρας έφερε 25-30 μαχαιριές από το λαιμό μέχρι τα πόδια, ενώ η σύζυγός του είχε 10 μαχαιριές κυρίως στο λαιμό και στον θώρακα.

Οι αντιφάσεις του θετού γιου

Η υπόθεση περιπλέκεται από τις αντιφάσεις στις οποίες φέρεται να έχει υποπέσει ο 15χρονος υιοθετημένος γιος του ζευγαριού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αρχική μαρτυρία του αναφερόταν σε δύο κουκουλοφόρους που εισήλθαν στην οικία και είπαν στον ανήλικο ότι δεν θα του κάνουν κακό αλλά στη συνέχεια, κατά τα λεγόμενά του, σκότωσαν τους γονείς του.

Ο 15χρονος βγήκε έξω και ζήτησε βοήθεια από γείτονες οι οποίοι κάλεσαν την Αστυνομία.

Δεν υπάρχουν ίχνη διάρρηξης

 

Ωστόσο, όπως μετέδιδε νωρίτερα η εφημερίδα Καθημερινή, στις προκαταρκτικές έρευνες δεν εντοπίστηκε παραβίαση από οποιαδήποτε είσοδο στην οικία, ούτε φαίνεται να έχουν αφαιρεθεί αντικείμενα που να ενισχύουν το σενάριο της ληστείας.

Σοκαρισμένοι οι γείτονες

 

Γείτονες των θυμάτων κάνουν λόγο για ένα φιλήσυχο ζευγάρι. Ο 60χρονος περιγράφεται από όσους τον γνώριζαν προσωπικά ως ένας άνθρωπος «θεοσεβούμενος και χαμηλών τόνων».

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο σταρ του ράγκμπι και ακτιβιστής Ρομπ Μπάροου- Έπασχε από τη νόσο κινητικού νευρώνα

Διεθνή / Πέθανε ο σταρ του ράγκμπι και ακτιβιστής Ρομπ Μπάροου- Έπασχε από τη νόσο κινητικού νευρώνα

Προς το παρόν δεν υπάρχει θεραπεία για τη νόσο του κινητικού νευρώνα, η οποία προκαλεί αποδυνάμωση των μυών, επηρεάζοντας την ικανότητα του ατόμου να περπατάει, να μιλάει, να τρώει, να πίνει και να αναπνέει
NEWSROOM
Γερμανία: Χρεοκόπησε ο τουριστικός όμιλος FTI - Γιατί επηρεάζει δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες

Διεθνή / Γερμανία: Χρεοκόπησε ο τουριστικός όμιλος FTI - Γιατί επηρεάζει δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η τουριστική βιομηχανία και το ταμείο ταξιδιωτικής ασφάλισης θα φροντίσουν για τον επαναπατρισμό και την υποστήριξη των τουριστών που επηρεάζονται
NEWSROOM