Κατηγορίες για 10 φόνους εκ προμελέτης σε βάρος του δράστη της επίθεσης στον Καναδά

Κατηγορίες για 10 φόνους εκ προμελέτης σε βάρος του δράστη της επίθεσης στον Καναδά Facebook Twitter
EPA/WARREN TODA
0

Κατηγορίες για 10 φόνους εκ προμελέτης απαγγέλθηκαν σήμερα σε βάρος του οδηγού του λευκού βαν που έπεσε πάνω σε πλήθος πεζών χθες στο Τορόντο -όσοι ακριβώς και οι θάνατοι τους οποίους προκάλεσε με την επίθεση που διέπραξε στην καναδική πόλη.

Ο Άλεκ Μινάσιαν, που εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου με ξυρισμένο το κεφάλι του, αντιμετωπίζει επίσης 13 κατηγορίες απόπειρας ανθρωποκτονίας, όσοι και οι σοβαρά τραυματίες από την επίθεση.

Η αστυνομία στο Τορόντο ανακοίνωσε ότι ο 25χρονος συνελήφθη περίπου 26 λεπτά αφότου έριξε το βαν πάνω σε δεκάδες πεζούς στην οδό Γιανγκ, στο κεντρικό τμήμα της μεγαλύτερης πόλης του Καναδά.

Η αστυνομία ανέφερε πως δεν είχε κανένα στοιχείο για τον Μινασιάν στους φακέλους της μέχρι τη Δευτέρα και τα κίνητρά του παραμένουν ακόμη άγνωστα. Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Τορόντο Μαρκ Σόντερς τόνισε ότι οι πράξεις του «έμοιαζαν οπωσδήποτε εσκεμμένες».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Υπήρχαν μεγαλύτερες προσδοκίες για την επίλυση του Κυπριακού από την συμμετοχή στην ΕΕ»

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ