ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Μεγάλο πρόστιμο για ναζιστικό βίντεο με πρωταγωνιστή έναν σκύλο

Μεγάλο πρόστιμο για ναζιστικό βίντεο με πρωταγωνιστή έναν σκύλο Facebook Twitter
0

Πρόστιμο 800 λιρών καλείται να πληρώσει ένας Σκοτσέζος για το αντισημιτικό βίντεο που ανέβασε στο YouTube με πρωταγωνιστή έναν σκύλο ράτσας pug.

Ο Μαρκους Μίτσαν, μαγνητοσκόπησε τις αντιδράσεις του σκύλου σε ναζιστικά κελεύσματα όπως το "sieg heil" και τη διαταγή «Δηλητηριάστε τους Εβραίους με αέριο».

Σε κάθε μία περίπτωση το σκυλί σήκωνε την πατούσα του σε μία χειρονομία που θύμιζε τον ναζιστικό χαιρετισμό.

Ο Μίτσαν αποφάσισε να ανεβάσει το βίντεο στο YouTube το 2016 και σήμερα κρίθηκε ένοχος από δικαστήριο για την ανάρτηση του «εξαιρετικά προσβλητικού» υλικού, αντισημιτικής και ρατσιστικής φύσης.

Στην απολογία του ο Μίτσαν υποστήριξε πως είχε φτιάξει το βίντεο για να πειράξει τη σύντροφό του και επικαλέστηκε την ελευθερία του λόγου.

Βγαίνοντας από την αίθουσα του δικαστηρίου, ο «σκηνοθέτης, σεναριογράφος και οπερατέρ» του ερασιτεχνικού βίντεο, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως το εις βάρος του πρόστιμο αποτελεί ένα «επικίνδυνο δεδικασμένο».

Μεγάλο πρόστιμο για ναζιστικό βίντεο με πρωταγωνιστή έναν σκύλο Facebook Twitter
Ο Μάρκους Μίτσαν

Το δικαστήριο ωστόσο εστίασε στην προσβλητική φύση του βίντεο, παρατηρώντας πως η κοπέλα του Μίτσαν δεν είχε κάν εγγραφεί στο κανάλι που το είχε ανεβάσει.

Στην ετυμηγορία υπογραμμίστηκε πως ο Μίτσαν εκπαίδευσε το σκύλο να σηκώνει την πατούσα του κάθε φορά που έβλεπε βίντεο από τη συγκέντρωση στη Νυρεμβέργη ή το πρόσωπο του Αδόλφου Χίτλερ, υπό τους ήχους ναζιστικών εμβατηρίων.

Για τον λόγο αυτό, δεν δέχθηκε τα επιχειρήματα του Μίτσαν πως ήθελε απλώς να αστειευτεί με την κοπέλα του και του επέβαλε το χρηματικό πρόστιμο.

Όπως άλλωστε τόνισε ο δικαστής, «η ελευθερία του λόγου είναι πολύ σημαντική αλλά σε όλες τις σύγχρονες δημοκρατικές χώρες, ο νόμος τοποθετεί κάποια αναγκαία όρια».

 

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ