Έντονες αντιδράσεις για τη σύλληψη του ηγέτη της αντιπολίτευσης στην Αρμενία

Έντονες αντιδράσεις για τη σύλληψη του ηγέτη της αντιπολίτευσης στην Αρμενία Facebook Twitter
EPA
0

Έντονες αντιδράσεις και επικρίσεις από χιλιάδες πολίτες δέχεται η κυβέρνηση και οι δικαστικές αρχές της Αρμενίας για τη σύλληψη του ηγέτη της αντιπολίτευσης, με την κατηγορία της υποκίνησης αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Στην πρώην σοβιετική δημοκρατία του Καυκάσου, οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται σήμερα για δέκατη ημέρα, με τους διαδηλωτές να κατηγορούν τον πρώην πρόεδρο Σερζ Σαρκισιάν, ότι μόλις ολοκλήρωσε τη δεύτερη και τελευταία προεδρική του θητεία, επανήλθε στην εξουσία πετυχαίνοντας να εκλεγεί πρωθυπουργός, μέσα από μια αμφιλεγόμενη συνταγματική μεταρρύθμιση.

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τον Πασινιάν και τους δύο βουλευτές ότι παραβίασαν «κατάφωρα τον νόμο» που αφορά στις διαδηλώσεις, καθώς οργάνωσαν παράνομες συγκεντρώσεις και κάλεσαν τους υποστηρικτές τους να αποκλείσουν τους δρόμους και να παραλύσουν τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών.

Πριν τη σύλληψή του, ο 42χρονος ηγέτης συναντήθηκε, το πρωί, με τον πρωθυπουργό Σαρκισιάν, σε μεγάλο ξενοδοχείο της πρωτεύουσας.

«Ήρθα να μιλήσουμε για την παραίτησή σας» είπε στον Σαρκισιάν, με τον τελευταίο να απαντά πως αυτή η στάση δεν αποτελεί διάλογο αλλά εκβιασμό, καλώντας τον Πασινιάν να «επιστρέψει στη νομιμότητα».

Η αντιπαράθεση των δύο ανδρών συνεχίστηκε για ώρα με τον Πασινιάν να κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι δεν κατανοεί την κατάσταση στην Αρμενία.

«Η εξουσία είναι τώρα στα χέρια του λαού» ήταν η τελική δήλωση του Πασινιάν με τον Σαρκισιάν να απαντά πως ένα κόμμα που συγκέντρωσε μόλις 8% στις εκλογές δεν νομιμοποιείται να μιλάει εξ ονόματος του λαού.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ