Έγκλημα στην Κύπρο: Γιατί οι αρχές εξετάζουν τα ρούχα του 15χρονου και ζητούν τα τραπεζικά δεδομένα του ζευγαριού

Έγκλημα στην Κύπρο: Γιατί οι αρχές εξετάζουν τα ρούχα του 15χρονου και ζητούν τα τραπεζικά δεδομένα του ζευγαριού Facebook Twitter
0

Δύο 24ωρα μετά το έγκλημα που σόκαρε την Κύπρο η Αστυνομία  αναζητεί τους δράστες μέσω αποτελεσμάτων των επιστημονικών αναλύσεων καθώς ο εντοπισμός DNA και αποτυπωμάτων τρίτων προσώπων στην οικία θα δώσει άλλη δυναμική στις έρευνες.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων από τις αναλύσεις οι ανακριτές δεν κάλεσαν χθες για νέα κατάθεση τον 15χρονο γιο του ζεύγους Γιώργου Χατζηγεωργίου και Ντίνας Σεργίου, οι οποίοι δολοφονήθηκαν στο κρεβάτι τους.

Η επιστημονική διαπίστωση από την ιατροδικαστική έρευνα έδειξε ότι για τη στυγερή δολοφονία του ζεύγους, χρησιμοποιήθηκε ένα και μόνο μαχαίρι. Αυτό δείχνει ότι αν υπήρχε και δεύτερο πρόσωπο, ο ρόλος του θα ήταν υποστηρικτικός.

Ένα στοιχείο που εξετάζουν οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας είναι πως ο 15χρονος γιος των θυμάτων ζήτησε βοήθεια από γειτονικό σπίτι, ενώ φορούσε μόνο το εσώρουχό του, δίνοντας την εξήγηση ότι το πάνω μέρος της πιτζάμας αφαιρέθηκε όταν ένας εκ των δραστών τον τράβηξε από το κρεβάτι όπου κοιμόταν, ενώ το παντελόνι το αφαίρεσε λόγω ζέστης ενόσω τον κρατούσαν κλεισμένο. Τα ρούχα του όπως και άλλα αντικείμενα από το σπίτι τέθηκαν κάτω από το μικροσκόπιο για εξετάσεις.

Οι ανακριτές απέστειλαν χθες επιστολές στις εμπορικές τράπεζες για την αποκάλυψη των τραπεζικών δεδομένων του ζεύγους, ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσον έγιναν κινήσεις χρημάτων το τελευταίο διάστημα.

Χθες, διενεργήθηκαν έρευνες σε ανοικτούς χώρους γύρω από την οικία του ζεύγους με σκοπό τον εντοπισμό του φονικού οργάνου, που πιστεύεται ότι είναι ένα μεγάλο μαχαίρι.

Οι έρευνες που έγιναν με τη χρήση ανιχνευτών μετάλλων αλλά και σκυλιών, δεν έφεραν αποτέλεσμα. Επίσης, από γειτονικές οικίες και καταστήματα έχουν παραληφθεί βίντεο με σκοπό να διαπιστωθεί κατά πόσο καταγράφηκαν οποιεσδήποτε κινήσεις που πιθανόν να συνδεθούν με το έγκλημα. Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο ΤΑΕ Λευκωσίας για το έγκλημα, ενώ δεν αποκλείεται η νέα κατάθεση του 15χρονου να δοθεί σήμερα.

Με πληροφορίες από philenews.com/ Φιλελέυθερος

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ