Τη θανατική καταδίκη για τους βιαστές παιδιών εξετάζει η Ινδία

Τη θανατική καταδίκη για τους βιαστές παιδιών εξετάζει η Ινδία Facebook Twitter
Χιλιάδες Ινδοί διαδήλωσαν πρόσφατα, σε όλη τη χώρα, για την απαγωγή, τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία ενός οκτάχρονου κοριτσιού
1

Την επιβολή της θανατικής ποινής στους βιαστές μικρών παιδιών εξετάζει η κυβέρνηση της Ινδίας. Η χώρα των 1,3 δισεκατομμυρίων κατοίκων, μαστίζεται από χιλιάδες περιστατικά βιασμών κοριτσιών και γυναικών. 

Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία στην χώρα, η θανατική καταδίκη προβλέπεται μόνο για τους δράστες τρομοκρατικών επιθέσεων και τους δολοφόνους αλλά, ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις, οι εκτελέσεις είναι εξαιρετικά σπάνιες.

Με επίσημη αναφορά της στο Ανώτατο Δικαστήριο, η κυβέρνηση της Ινδίας ανακοίνωσε πως το υπουργείο Δικαιοσύνης «εξετάζει ενεργά» την εφαρμογή της θανατικής καταδίκης και στην περίπτωση της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Πρόσφατα, η αστυνομία της Ινδίας ξεκίνησε τις έρευνες τον βιασμό μίας έφηβης κοπέλας για τον οποίο κατηγορείται μέλος του κόμματος του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι.

Οι έρευνες δρομολογήθηκαν κάτω από τις πιέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης που διοργάνωσε αγρυπνία, ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Μάλιστα η συγκεκριμένη κίνηση συνέπεσε και με τις μαζικές διαμαρτυρίες που ξέσπασαν, μετά τον ομαδικό βιασμό και τον φόνο ενός οκτάχρονου κοριτσιού τον Ιανουάριο.


Χιλιάδες Ινδοί διαδήλωσαν για την απαγωγή, τον βιασμό και τη δολοφονία της Ασίφα Μπάνο, που καταγόταν από μια φυλή μουσουλμάνων νομάδων στο κρατίδιο Τζάμου και Κασμίρ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το φρικτό έγκλημα  στόχο να τρομοκρατήσει την κοινότητα των μουσουλμάνων κτηνοτρόφων ώστε να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την περιοχή, στην οποία υπερτερούν οι ινδουιστές. 

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM