ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα προστατεύει πραξικοπηματίες

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα προστατεύει πραξικοπηματίες Facebook Twitter
EPA/HAYOUNG JEON
1

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ για τον έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που συμμετείχαν στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Σε γραπτή ανακοίνωσή του, το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι «με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου αποδείχθηκε πως η Ελλάδα προστατεύει πραξικοπηματίες».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Χθες (19 Απριλίου) έγινε γνωστό ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας της Ελλάδος αποφάσισε την απελευθέρωση του Süleyman Özkaynakçı, ενός από τους οκτώ πραξικοπηματίες που ζήτησαν άσυλο από την Ελλάδα και συμμετείχαν στην προδοτική απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Παρά τους ισχυρισμούς ότι απελευθερώθηκε με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, αυτή η απόφαση έδειξε ότι δεν λαμβάνονται τα δέοντα μέτρα για έναν προδότη που συμμετείχε σε απόπειρα πραξικοπήματος και για μία ακόμα φορά δείχνει ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα που προστατεύει πραξικοπηματίες.

Επιπλέον, οι ελληνικές αρχές κάνουν δηλώσεις στον Τύπο ότι τις επόμενες μέρες θα απελευθερωθούν και οι υπόλοιποι πραξικοπηματίες. Αυτό το θέμα δεν μπορεί να εξηγηθεί ως απλή εφαρμογή σχετικά με τη διάρκεια κράτησης όπως ισχυρίζονται οι ελληνικές αρχές.

Η ελληνική δικαιοσύνη προλειαίνει το έδαφος για ένα τέτοιο αποτέλεσμα που τραυματίζει τη δημόσια συνείδηση με την επαναλαμβανόμενη απόρριψη της έκδοσης των προδοτών πραξικοπηματιών που στράφηκαν κατά της δημοκρατίας στην χώρα μας.

Συνεχίζεται η αποφασιστικότητά μας σε ό,τι αφορά την έκδοση και την εκδίκαση των πραξικοπηματιών δραπετών στην χώρα μας».

Διεθνή
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ