Ο Άντερς Μπρέιβικ καταγγέλλει τις συνθήκες κράτησής του

Ο Άντερς Μπρέιβικ καταγγέλλει τις συνθήκες κράτησής του Facebook Twitter
9

Ο νορβηγός κατά συρροή δολοφόνος Άντερς Μπρέιβικ, ή αλλιώς «μακελάρης του Όσλο», καλείται να εκτίσει 21 χρόνια στη φυλακή για τη δολοφονία 77 ανθρώπων.

Ο ίδιος φαίνεται ότι δεν απολαμβάνει ιδιαιτέρως το κελί της φυλακής, καθώς παραπονέθηκε για τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησής του, αλλά και την καταπάτηση ελευθερίας του λόγου του.

Όπως αναφέρει το Associated Press, o δικηγόρος του, Τord Jordet, αποκάλυψε ότι ο Μπρέιβικ έγραψε ένα γράμμα στους υπεύθυνους των φυλακών και διαμαρτυρόταν που δεν του έδιναν το δικαίωμα να εκφράσει τις πολιτικές του απόψεις ή να διαβάσει όλα τα γράμματα που είχαν εκείνον ως παραλήπτη.  

Οι υπεύθυνοι των φυλακών δεν έχουν σχολιάσει μέχρι στιγμής τις δηλώσεις του δικηγόρου.

Υπενθυμίζεται ότι ο 33χρονος εξτρεμιστής καταδικάστηκε για τρομοκρατία και φόνο εκ προμελέτης για τις επιθέσεις της 22ης Ιουλίου 2011.

9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γαλλικές μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα από το 2022 λόγω του φόβου για εκλογική νίκη της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Η ακροδεξιά στροφή φέρνει αναταράξεις στην οικονομία - Γιγαντιαίες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο στο Παρίσι υποχωρεί κατά 6,2% σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας τα κέρδη του για το έτος και οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2022
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Συνήθως οι ρατσιστές και ομοφοβικοί κατηγορούν τη "Νέα Τάξη" ότι θέλει να φέρει μια "Δικτατορία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων". Δεν υφίσταται τέτοια δικτατορία. Γιατί στη δικτατορία αυτή, οι μη συμφωνούντες, όπως ο Μπρέιβικ, δεν πρόκειται να υποστούν αυτά που θα υφίσταντο οι μη συμφωνούντες στη δική τους δικτατορία.Είναι γελοίο να παλεύεις για την εξάλειψη κάθε έννοιας ανθρώπινου δικαιώματος και να πιστέυεις μόνο στο δίκαιο του αίματος και του χώματος (blut und boden) και μετά να παραπονείσαι για συνθήκες κράτησης τέτοιες, που κάποιοι στον κόσμο θα έκαναν φόνο μόνο και μόνο για να μπουν σε αυτές τις φυλακές.
Ζω για τη στιγμή που θα δω κάναν Χρυσαυγίτη να κάνει απεργία πείνας σε ένδειξη συμπαράστασης στο συναγωνιστή του . . . ( Βασικά, αυτό που πρώτα σκέφτηκα, ήταν άλλο, αλλά ήξερα πως 45 γραμμές καντήλια και μπινελίκια θα τα κόβατε :) )
κι εγω αυτο σκευτηκα με το που το διαβασα! αχχαχανα περιμενουμε καμια δηλωση υπερ του του μπρέιβικ απο χρυση αυγη.και επισης μια απορια, 21 χρονια μονον?? για φονο 77 ανθρωπων?δεν ειναι πολυ μικρη ποινη ρε παιδια η ειναι ιδεα μου?
Είναι η ανώτερη δυνατή ποινή στη Νορβηγία, μετά την έκτιση της οποίας εξετάζεται αν θα αποφυλακιστεί κάποιος ή όχι. Ή κάτι τέτοιο, κι εγώ από τα κανάλια ό,τι ξέρω ( είναι υψηλό το επίπεδο ! ).
Τα παράπονα του: the handcuffs he wears when being moved around the prison "are too sharp and "cut in his wrist" the cell is too cold, forcing him to wear three layers of clothes he has to rush his morning shave and brushing of teeth light and television switches are outside the cell, so he has to ask for help to change channel or sleep.Δε μας χέζεις ρε ψυχάκια φονιά;