Η κατάρρευση της αυτοκρατορίας του Τζέιμι Όλιβερ ξεκίνησε από την Αυστραλία

Η κατάρρευση της αυτοκρατορίας του Τζέιμι Όλιβερ ξεκίνησε από την Αυστραλία Facebook Twitter
0

Ο διάσημος σεφ Τζέιμι Όλιβερ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τα αυστραλιανά εστιατόρια του, καθώς αυτά πέρασαν στα χέρια εθελοντικής διαχείρισης.

Αυτό το νέο πλήγμα για τον Όλιβερ έρχεται καθώς αγωνίζεται να αντιμετωπίσει τα χρέη της βρετανικής αλυσίδας των επιχειρήσεων του, τα οποία έχουν φτάσει σε τεράστια ποσά

Πέντε από τα εστιατόρια που είναι γνωστά ως «Jamie's Italian» και βρίσκονται στις πόλεις Σίδνεϊ, Περθ, Μπρίσμπεϊν, Αδελαΐδα και Παραμάτα έχουν πωληθεί στο εστιατόριο Hallmark με έδρα το Μπρίσμπεϊν, στο πλαίσιο συμφωνίας διάσωσης της τελευταίας στιγμής.

Ένα έκτο στην Καμπέρα έκλεισε οριστικά με μια ανακοίνωση να κοσμεί την είσοδο του εστιατορίου.

Τα προβλήματα στην Αυστραλία έρχονται λίγες μόλις εβδομάδες μετά τη δημοσιοποίηση της δεινής οικονομικής κατάστασης των επιχειρήσεων του Naked Chef στη Βρετανία.

Δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τα χρέη της εταιρείας, αλλά έγγραφα που υποβλήθηκαν στην εταιρική ρυθμιστική αρχή, την Αυστραλιανή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αποκάλυψαν ότι η θυγατρική της Αυστραλίας του Όλιβερ είχε συζητήσει με συμβούλους σχετικά με την εθελοντική διοίκηση από τα τέλη Μαρτίου.

Στη δήλωση που εκδόθηκε το βράδυ της Δευτέρας εκ μέρους του Jamie Oliver Restaurant Group Australia, αναφέρεται πως: Η Αυστραλία έχει υπάρξει και εξακολουθεί να είναι μία από τις καλύτερες διεθνείς αγορές μας και μετά από μια σύντομη περίοδο εσωτερικής διαχείρισης είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη συνεργασία μας με την Hallmark. 

Η Hallmark δήλωσε ότι ήταν ενθουσιασμένη που θα συνεργαστεί με τον Τζέιμι Όλιβερ για το χαρτοφυλάκιο της Αυστραλίας. Η πώληση ωστόσο είναι μια συμφωνία franchise και ο Όλιβερ δεν θα διατηρήσει κανένα μερίδιο στην αυστραλιανή ομάδα επιχειρήσεων.

«Θα συνεργαστούμε στενά με τον Τζέιμι και την ομάδα του Ηνωμένου Βασιλείου, το προσωπικό και τους τοπικούς προμηθευτές για να συνεχίσουμε να προωθούμε την επιχείρηση και να παρέχουμε εξαιρετικές εμπειρίες σε ολόκληρη τη χώρα», δήλωσε η Hallmark.

Την ίδια ώρα, οι επιχειρήσεις του Όλιβερ στο Ηνωμένο Βασίλειο αγωνίζονται να αναδιαρθρώσουν χρέη ύψους 132 εκατ. δολαρίων.

Ένα από τα κορυφαία εστιατόρια του Όλιβερ έκλεισε και το ίδιο έγινε με τα ιταλικά καταστήματα σε μια προσπάθεια να σταματήσουν οι μεγάλες απώλειες.

Τον Δεκέμβριο η αλυσίδα ανακοίνωσε ότι θα κλείσει 12 από τα 37 υποκαταστήματά της στο Ηνωμένο Βασίλειο, ως μέρος μιας σύμβασης διάσωσης με τους πιστωτές της.

Τα πιο πρόσφατα οικονομικά στοιχεία αποκάλυψαν ζημιές προ φόρων ύψους 17,5 εκατ. δολαρίων το 2016 καθώς οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 3%.

Τον Δεκέμβριο έγινε γνωστό πως  ο Όλιβερ έδωσε πάνω από 4 εκατ. δολάρια από τα δικά του χρήματα στην επιχείρηση.

Όμως λίγες μέρες νωρίτερα, τα δικαστικά έγγραφα που είχαν δημοσιοποιηθεί έδειχναν πως το Jamie's Italian είχε χρέη που ξεπερνούσαν τα 100 εκατ. δολάρια.

Το ποσό αυτό αποτελούνταν κατά σχεδόν 40% σε υπεραναλήψεις και δάνεια και το υπόλοιπο στην HMRC, σε ιδιοκτήτες, σε προμηθευτές και άλλους πιστωτές. Τα χρέη στο προσωπικό ανέρχονταν σε σχεδόν 3 εκατ. δολάρια.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM
Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ