LIVE!

Τσαβούσογλου: Οι Τούρκοι κομάντο θα κατεβάσουν ξανά την ελληνική σημαία αν χρειαστεί

Τσαβούσογλου: Οι Τούρκοι κομάντο θα κατεβάσουν ξανά την ελληνική σημαία αν χρειαστεί Facebook Twitter
0

Σε «πόλεμο» διαψεύσεων επιδίδονται, τις τελευταίες ώρες, Αθήνα και Άγκυρα, αναφορικά με την έπαρση ελληνικής σημαίας στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάγος» και τα όσα επακολούθησαν.

Ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου προειδοποιεί τώρα την Αθήνα πως, αν χρειαστεί, η Τουρκία θα ξανακατεβάσει ελληνικές σημαίες. Ο ίδιος υποστήριξε ότι Τούρκοι κομάντο κατέβασαν την ελληνική σημαία από την επίμαχη βραχονησίδα και «θα το ξανακάνουν αν χρειαστεί».

Το πρωί, ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ διαβεβαίωνε ότι η ακτοφυλακή της χώρας του είχε κατεβάσει ελληνική σημαία από «τουρκική βραχονησίδα». Ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σχολίαζε αργότερα πως δεν έχει συμβεί κανένα απολύτως περιστατικό με τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας σε ελληνική περιοχή.

«Δεν επιβεβαιώνεται κανένα περιστατικό παραβίασης του ελληνικού εδάφους» τόνιζε ο κ. Τζανακόπουλος, χαρακτηρίζοντας απολύτως προκλητική και καταδικαστέα τη δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού.

Διάψευση και από τον δήμαρχο Φούρνων

Μιλώντας νωρίτερα στην Καθημερινή, ο δήμαρχος Φούρνων διαβεβαίωνε από την πλευρά του πως οι ελληνικές σημαίες που ανέβηκαν σε τέσσερις βραχονησίδες την Παρασκευή, από μία παρέα τριών Ελλήνων πολιτών, εξακολουθούν να κυματίζουν.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον γενικό γραμματέα του NATO πάντως, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι η επιχείρηση εκτελέστηκε από Τούρκους κομάντο.

Επαναλαμβάνοντας την πάγια τουρκική θέση περί «γκρίζων ζωνών», ο Τσαβούσογλου διεμήνυσε ότι η κυριότητα ορισμένων νήσων και βραχονησίδων στο Αιγαίο Πέλαγος παραμένει ακαθόριστη.

Διαχώρισε την θέση του το ΝΑΤΟ

Ο γενικός γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ, ξεκαθάρισε από την πλευρά του πως η βορειοατλαντική Συμμαχία δεν θα παρέμβει στις διενέξεις της Αθήνας με την Άγκυρα, τις οποίες χαρακτήρισε «διμερές ζήτημα».

Κλείνοντας, ο Τούρκος ΥΠΕΞ επιτέθηκε και στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο σημειώνοντας πως, ναι μεν ορισμένοι στην Ελλάδα αποκαλούν τον κυβερνητικό εταίρο «κακομαθημένο παιδί», αλλά αυτό το χαρακτηριστικό δεν πρέπει να φτάνει στο σημείο να βλάπτει τις διμερείς σχέσεις.

Μιλώντας στο κανάλι του STAR, ένας από τους τρεις νέους που ύψωσαν πέντε ελληνικές σημαίες σε ισάριθμες βραχονησίδες της περιοχής, εξήγησε πως η κίνησή τους αυτή έγινε στη μνήμη του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου που σκοτώθηκε την περασμένη Πέμπτη, μετά από αναχαίτιση τουρκικών μαχητικών, όταν το Mirage 2000-5 που πιλοτάριζε έπεσε στη θάλασσα, ανοικτά της Σκύρου. 

Διεθνή
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ «παγώνει» τις εμπορικές συνομιλίες με τον Καναδά λόγω διαφήμισης με τη φωνή του Ρίγκαν

Διεθνή / Ο Τραμπ «παγώνει» τις εμπορικές συνομιλίες με τον Καναδά λόγω διαφήμισης με τη φωνή του Ρίγκαν

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τον τερματισμό των εμπορικών διαπραγματεύσεων με τον Καναδά, κατηγορώντας την κυβέρνηση του Οντάριο για «ψεύτικη» διαφήμιση που χρησιμοποίησε τη φωνή του Ρόναλντ Ρίγκαν
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο:

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Είδα έναν από τους εγκληματίες» - Οι πρώτες μαρτυρίες των υπαλλήλων

«Για εμάς ήταν απίστευτο ότι οι προθήκες θα μπορούσαν να σπάσουν... ποτέ δεν σκεφτήκαμε ότι υπήρχε τέτοιος κίνδυνος... κανείς δεν μπορεί να είναι προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο», δήλωσε μία υπάλληλος
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: «Καμία αμερικανική στρατιωτική δύναμη στο έδαφος της Γάζας»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: «Καμία αμερικανική στρατιωτική δύναμη στο έδαφος της Γάζας»

Ο Τζέι Ντι Βανς επισκέφθηκε το Ισραήλ για να ενισχύσει την κατάπαυση πυρός με τη Χαμάς, τονίζοντας ότι μια διεθνής δύναμη ασφαλείας θα αναλάβει τον αφοπλισμό της οργάνωσης, χωρίς αμερικανικά στρατεύματα στο έδαφος της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Πώς ο Βέλγος πρωθυπουργός ανέτρεψε το «τρελό» σχέδιο της ΕΕ για δάνειο 140 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ουκρανία: Πώς ο Βέλγος πρωθυπουργός ανέτρεψε το «τρελό» σχέδιο της ΕΕ για δάνειο 140 δισ. ευρώ

Το Βέλγιο μπλοκάρει το σχέδιο της ΕΕ για δάνειο 140 δισ. ευρώ στην Ουκρανία, λόγω νομικών και οικονομικών κινδύνων. Διαβάστε πώς καθυστερεί η απόφαση και τι σημαίνει για το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ζελένσκι Κάρολος Ουκρανία

Διεθνή / Ο βασιλιάς Κάρολος υποδέχθηκε με τιμές τον Ζελένσκι στο Ουίνδσορ – Κόκκινο χαλί στη Ντάουνινγκ Στριτ

Ο Ουκρανός πρόεδρος αναμένεται να έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες στο πλαίσιο του λεγόμενου «συνασπισμού των προθύμων»
LIFO NEWSROOM
Η Χαμάς επιστρέφει στη Γάζα: Η εκεχειρία του Τραμπ κρέμεται από μια κλωστή

Διεθνή / Η Χαμάς επιστρέφει στη Γάζα: Η εκεχειρία του Τραμπ κρέμεται από μια κλωστή

Δύο εβδομάδες μετά την εκεχειρία στη Γάζα, η Χαμάς επιδιώκει ρόλο στη μεταπολεμική διοίκηση, αμφισβητώντας το ειρηνευτικό σχέδιο του Τραμπ - Οι συγκρούσεις στα σύνορα και οι πιέσεις των ΗΠΑ αυξάνουν τον κίνδυνο νέας ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή
LIFO NEWSROOM