Διεθνής αναβρασμός για τη συριακή κρίση - Συνομιλία Τραμπ με Ερντογάν

Διεθνής αναβρασμός για τη συριακή κρίση - Συνομιλία Τραμπ με Ερντογάν Facebook Twitter
0

Κλιμακώνεται η «ψυχροπολεμική» ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, με αφορμή τη συριακή κρίση και τη φημολογούμενη επίθεση με χημικά όπλα στην Ντούμα, για την οποία ΗΠΑ και Βρετανία κατηγορούν το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ, που απολαμβάνει της σταθερής υποστήριξης του Κρεμλίνου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Τούρκος ομόλογός του συνομίλησαν για την υφιστάμενη κατάσταση στην περιοχή και συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή, όπως γνωστοποίησε ο Λευκός Οίκος.

Εν τω μεταξύ, η Τερέζα Μέι αναμένεται να συγκαλέσει έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, σήμερα, με θέμα την πιθανή συμμετοχή της Βρετανίας στις επιχειρήσεις των ΗΠΑ και της Γαλλίας. 

Άλλωστε σύμφωνα με την Daily Telegraph, η Βρετανίδα πρωθυπουργός διέταξε υποβρύχια του πολεμικού ναυτικού να κινηθούν εντός εμβέλειας πυραύλων με τη Συρία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Telegraph, η βρετανική κυβέρνηση έθεσε τα πληρώματα των υποβρυχίων σε ετοιμότητα, ώστε να είναι σε θέση να εξαπολύσουν επιθέσεις κατά του συριακού στρατού.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε «ανησυχητική» την υφιστάμενη παγκόσμια συγκυρία, εκφράζοντας την ελπίδα ότι «θα επικρατήσει η κοινή λογική».

Το κλίμα δυναμίτισαν οι χθεσινές, ψυχροπολεμικές δηλώσεις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε τη ρωσική πλευρά, πως οι ΗΠΑ δεν θα διστάσουν να κάνουν χρήση του πυραυλικού τους οπλοστάσιου στη Συρία.

«Ετοιμάσου Ρωσία», (πύραυλοι) θα αρχίσουν να έρχονται και θα είναι ωραίοι και καινούργιοι και "έξυπνοι"», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Η Ρωσία δεν πρέπει να είναι εταίρος με «ένα κτήνος που σκοτώνει τον λαό του με αέριο και το απολαμβάνει!», πρόσθεσε ο Τραμπ, καταδικάζοντας τη διαχρονική συμμαχία του Κρεμλίνου με το καθεστώς του Άσαντ στη Συρία, το οποίο οι ΗΠΑ κατηγορούν για συστηματική χρήση χημικών όπλων.

Η Μόσχα δεν είναι θιασώτης της «διπλωματίας των Twitter» αλλά τάσσεται υπέρ της σοβαρής προσέγγισης στις διεθνείς υποθέσεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ όταν δημοσιογράφοι του ζήτησαν να σχολιάσει τις τελευταίες δηλώσεις που έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: «Δεν μπορώ να φανταστώ πώς ένιωσε ο πυροσβέστης που τούς είδε μπροστά του να χάνονται»

Διεθνή / Ιταλία: Η μία κοπέλα δεν ήξερε κολύμπι, έπεισε τους φίλους της να μείνουν και τα ορμητικά νερά παρέσυραν και τους τρεις

«Δεν μπορώ να φανταστώ πώς ένιωσε ο πυροσβέστης που τούς είδε μπροστά του να χάνονται» λέει εθελοντής - Νεκρές οι δύο κοπέλες, αγνοείται ο νεαρός - Η σπαρακτική ιστορία των τριών φίλων που χάθηκαν από τα ορμητικά νερά του ποταμού έχει συγκλονίσει την Ιταλία
NEWSROOM