Αμερικανικό αντιτορπιλικό με πυραύλους «Τόμαχοκ» απέπλευσε από τη Λάρνακα - Το συνδέουν με επίθεση στη Συρία

Αμερικανικό αντιτορπιλικό με πυραύλους «Τόμαχοκ» απέπλευσε από τη Λάρνακα - Το συνδέουν με επίθεση στη Συρία Facebook Twitter
0

Ένα αντιτορπιλικό πλοίο του αμερικανικού ναυτικού, το οποίο διαθέτει πυραύλους «Τόμαχοκ», απέπλευσε τη Δευτέρα, από το λιμάνι της Λάρνακας στην Κύπρο και ενδεχομένως να συνδέεται με επίθεση στη Συρία.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα, το πλοίο συνδέεται ενδεχομένως με τις επιλογές της Ουάσινγκτον για τη διεξαγωγή πιθανής επίθεσης εναντίον της Συρίας, ως αντίδραση των ΗΠΑ στην επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Αμερικανικού 6ου Στόλου, το πλοίο USS Donald Cook ολοκλήρωσε χθες προγραμματισμένη επίσκεψή του στη Λάρνακα, από όπου και απέπλευσε.

Προστίθεται ότι σκοπός της επίσκεψης ήταν «η σύσφιξη των σχέσεων ΗΠΑ-Κύπρου καθώς τα δύο έθνη εργάζονται από κοινού για ενίσχυση της περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας».

«Η παρουσία του πλοίου στη Μεσόγειο είναι απόδειξη της συνεχιζόμενης δέσμευσής μας στην περιφερειακή ασφάλεια», προστίθεται σε σχετική καταχώρηση, στη ιστοσελίδα του 6ου Στόλου.

Αναφέρεται επίσης ότι τα πλοία του 6ου Στόλου, με έδρα τη Νάπολη της Ιταλίας, διεξάγουν μια σειρά από κοινές και ναυτικές ασκήσεις, συχνά σε συνεννόηση με συμμάχους και εταίρους «ώστε να προωθήσουν τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ευρώπη και την Αφρική».

Πολλά τα πλοία με πυραύλους


Η ηλεκτρονική έκδοση του Washington Examiner, επικαλούμενη πηγή στο αμερικανικό ναυτικό, γράφει ότι στην περιοχή υπάρχει ένας αριθμός πλοίων με «Τόμαχοκ», περιλαμβανομένου του USS Donald Cook που απέπλευσε από την Κύπρο και βρίσκεται εν πλω στην Ανατολική Μεσόγειο, σε απόσταση βολής από τη Συρία.

Η Βρετανική Telegraph σημειώνει στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις εμφανίζονται έτοιμες να εκτελέσουν οποιαδήποτε διαταγή για επίθεση, ενώ κάνει ακολούθως αναφορά στην παρουσία του αμερικανικού καταδρομικού USS Donald Cook.

Η ιστοσελίδα "Foreign Policy" αναφέρεται επίσης σε σχετικό της άρθρο της στην παρουσία πλοίων του αμερικανικού ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο, οπλισμένα με «Τόμαχοκ» και σημειώνει τον απόπλου του USS Donald Cook από τη Λάρνακα.


Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει τη Δευτέρα ότι θα ληφθεί μια απόφαση πολύ σύντομα, αναφερόμενος στην πιθανολογούμενη ανάληψη στρατιωτικής δράσης από πλευράς της Ουάσινγκτον, μετά την επίθεση με «τοξικά αέρια» στη Ντούμα, τον τελευταίο θύλακα των ανταρτών κοντά στη Δαμασκό, για την οποία η αμερικανική κυβέρνηση κατηγορεί τις δυνάμεις του Μπασάρ αλ Ασαντ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Φωτογραφία των τριών φίλων στο στεγνό ποτάμι - Μέσα σε μία ώρα είχαν παρασυρθεί αγκαλιασμένοι

Διεθνή / Ιταλία: Φωτογραφία των τριών φίλων στο στεγνό ποτάμι - Μέσα σε μία ώρα είχαν παρασυρθεί αγκαλιασμένοι

Τι συνέβη από τις 13:05 έως τις 14:02 - Φωτογραφία - ντοκουμέντο δείχνει τους τρεις φίλους να περπατούν σε στεγνό έδαφος λίγο πριν παρασυρθούν - Αγνοείται ακόμα ο 25χρονος
NEWSROOM
Τουρκία: Έγινε χριστιανός «στα χαρτιά» για να απαλλάξει το παιδί του από τα θρησκευτικά του Ερντογάν

Διεθνή / Τουρκία: Έγινε χριστιανός «στα χαρτιά» για να απαλλάξει το παιδί του από τα θρησκευτικά του Ερντογάν

Η κυβέρνηση Ερντογάν στοχεύει να διαχωρίσει την εκπαίδευση στην Τουρκία από τα κοσμικά θεμέλιά της και να την ευθυγραμμίσει με την ιδεολογία του κόμματος
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
O Λεχ Βαλέσα επανεμφανίστηκε 35 χρόνια μετά τις πρώτες ελεύθερες εκλογές στην Πολωνία

Διεθνή / O Λεχ Βαλέσα επανεμφανίστηκε 35 χρόνια μετά τις πρώτες ελεύθερες εκλογές στην Πολωνία

Ο Λεχ Βαλέσα είναι το πρόσωπο που έχει συνδεθεί με την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος του στρατηγού Γιαρουζέλσκι και κατά πολλούς με την πτώση της ίδιας της Σοβιετικής Ένωσης
NEWSROOM
Ψηλά στην ατζέντα της Τουρκίας η Θεολογική Σχολή της Χάλκης - «Ντροπή που την κλείσαμε», λέει πρώην υπουργός

Διεθνή / «Ντροπή που κλείσαμε τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης» λέει πρώην υπουργός Παιδείας της Τουρκίας

«Κατά τη διάρκεια της μονοκομματικής περιόδου, η Τουρκία καταπίεζε θρησκευόμενους πιστούς, μη μουσουλμάνους, Κούρδους και Αλεβίτες» δήλωσε ο πρώην υπουργός Παιδείας της Τουρκίας Χουσεΐν Τσελίκ
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ