Σε μείωση των δασμών μέσα στο 2018 θα προχωρήσει το Πεκίνο

Σε μείωση των δασμών μέσα στο 2018 θα προχωρήσει το Πεκίνο Facebook Twitter
EPA/WU HONG
0

Η Κίνα θα βελτιώσει το επενδυτικό περιβάλλον για τους ξένους επενδυτές, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, κατά την εναρκτήρια ομιλία του για το Φόρουμ Μποάο της Ασίας.

Συγκρίνοντας το επενδυτικό περιβάλλον με τον αέρα, ο Σι δήλωσε ότι μόνο ο φρέσκος αέρας μπορεί να προσελκύσει περισσότερες επενδύσεις από το εξωτερικό.

«Η Κίνα στηρίχθηκε κυρίως στο να παράσχει ευνοϊκές πολιτικές για τους ξένους επενδυτές στο παρελθόν, αλλά τώρα θα πρέπει να στηριχθούμε περισσότερο στη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος», δήλωσε.

«Θα βελτιώσουμε την ευθυγράμμιση με τους διεθνείς οικονομικούς και εμπορικούς κανόνες, θα αυξήσουμε τη διαφάνεια, θα ενισχύσουμε την προστασία των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας, θα σεβαστούμε το κράτος δικαίου, θα ενθαρρύνουμε τον ανταγωνισμό και θα αντιταχθούμε στο μονοπώλιο», δήλωσε ο Κινέζος πρόεδρος.

«Θα πάρουμε την πρωτοβουλία να αυξήσουμε τις εισαγωγές», τόνισε ο Κινέζος πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον Σι Τζινπίνγκ, το Πεκίνο θα προχωρήσει σε μείωση των δασμών στις εισαγωγές οχημάτων, ενώ θα μειωθούν και οι δασμοί που επιβάλλονται σε μερικά άλλα προϊόντα. Οι μειώσεις αυτές των δασμών, θα γίνουν μέσα στο 2018, ανέφερε.

Η Κίνα θα εργαστεί σκληρά για την εισαγωγή περισσότερων προϊόντων, τα οποία είναι ανταγωνιστικά κι εξυπηρετούν τις ανάγκες των Κινέζων, σύμφωνα με τον πρόεδρο Σι.

Παράλληλα, το Πεκίνο θα επιδιώξει την επίσπευση των εξελίξεων για την συμμετοχή της Κίνας, στην Συμφωνία Κυβερνητικών Προμηθειών του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, όπως επιβεβαίωσε ο Κινέζος πρόεδρος.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κλαούντια Σέινμπαουμ γράφει ιστορία, ως η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται πρόεδρος στο Μεξικό

Διεθνή / Η Κλαούντια Σέινμπαουμ γράφει ιστορία, ως η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται πρόεδρος στο Μεξικό

Η πρώην δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού γίνεται η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της χώρας, μετά από μία προεκλογική περίοδο κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 30 υποψήφιοι βουλευτές
NEWSROOM
Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Αθλητισμός / Γερμανία: Θύελλα αντιδράσεων από Νάγκελσμαν και Κίμιχ για το ρατσιστικό γκάλοπ του κρατικού ARD

Το γκάλοπ σε 1.304 τυχαία επιλεγμένους συμμετέχοντες ρωτούσε αν θα προτιμούσαν να δουν περισσότερους ποδοσφαιριστές με λευκό δέρμα να παίζουν για τη Γερμανία
NEWSROOM