Πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα από ισραηλινά πυρά στη Γάζα - Στους 25 οι νεκροί από τα τέλη Μαρτίου

Πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα από ισραηλινά πυρά στη Γάζα - Στους 25 οι νεκροί από τα τέλη Μαρτίου Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 5 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 400 τραυματίστηκαν σήμερα από πυρά του ισραηλινού στρατού κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας και των συγκρούσεων που ξέσπασαν στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας. 

Μεταξύ των νεκρών είναι και ένας 16χρονος Παλαιστίνιος, όπως έκανε γνωστό νωρίτερα το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

Οι νέες συγκρούσεις έρχονται μία εβδομάδα μετά τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στην ίδια περιοχή, ενώ συνολικά 25 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τις 30 Μαρτίου. 

Σήμερα, χιλιάδες Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν εκ νέου κοντά στον φράχτη ασφαλείας που χωρίζει τα ισραηλινά εδάφη από τον παλαιστινιακό θύλακα, που ελέγχει η Χαμάς.

Συγκρούσεις ξέσπασαν σε πολλά σημεία κατά μήκος των συνόρων. Διαδηλωτές έκαψαν ελαστικά, για να μειώσουν την ορατότητα των ισραηλινών στρατευμάτων, που όμως άνοιξαν και πάλι πυρ.

Πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα από ισραηλινά πυρά στη Γάζα - Στους 25 οι νεκροί από τα τέλη Μαρτίου Facebook Twitter

Oι Παλαιστίνιοι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες εναντίον των Ισραηλινών στρατιωτών και οι Ισραηλινοί στρατιώτες απάντησαν με ρίψεις δακρυγόνων και κάνοντας χρήση πραγματικών πυρών.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας στη Γάζα γνωστοποίησε ότι περισσότεροι από 400 Παλαιστίνιοι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία αφού τραυματίστηκαν από σφαίρες ή δακρυγόνα. 

  

Πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα από ισραηλινά πυρά στη Γάζα - Στους 25 οι νεκροί από τα τέλη Μαρτίου Facebook Twitter

Το Ισραήλ έχει κάνει γνωστό πως έχει δώσει διαταγές στους στρατιώτες του να πυροβολούν εναντίον Παλαιστίνιων διαδηλωτών στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.

«Αν υπάρξουν προκλήσεις, θα υπάρξει η πιο σκληρή αντίδραση όπως και την περασμένη εβδομάδα. Δεν προτιθέμεθα να αλλάξουμε τις διαταγές για πυροβολισμούς, παραμένουμε στην ίδια γραμμή», προειδοποίησε χθες ο υπουργός Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν.

Στις 30 Μαρτίου, στο πλαίσιο μιας διαδήλωσης των Παλαιστινίων με αίτημα την επιστροφή των προσφύγων και τον τερματισμό του αποκλεισμού της Γάζας από το Ισραήλ, οι Ισραηλινοί στρατιώτες είχαν ανοίξει ξανά πυρ εναντίον των διαδηλωτών κατά μήκος του φράχτη -ήταν η πιο φονική ημέρα από τον πόλεμο του 2014.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, περίπου 20.000 Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν σήμερα κοντά στα σύνορα, ιδίως στα ανατολικά των πόλεων Χαν Γιούνες και Γάζα. Ορισμένοι ενεπλάκησαν στα επεισόδια και «επιχείρησαν να προκαλέσουν φθορές και να παραβιάσουν τον φράχτη ασφαλείας...».


Επιπλέον, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, οι διαδηλωτές εκτόξευσαν εκρηκτικούς μηχανισμούς και βόμβες μολότοφ, ενώ σημειώνεται ότι οι ισραηλινές δυνάμεις απάντησαν με «μέσα αντιμετώπισης ταραχών και σφαίρες».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πούτιν: Αφού η Δύση δίνει όπλα στην Ουκρανία, γιατί να μη δώσουμε κι εμείς δικά μας όπλα σε άλλους για επιθέσεις;

Διεθνή / Πούτιν: Αφού η Δύση δίνει όπλα στην Ουκρανία, γιατί να μη δώσουμε κι εμείς δικά μας όπλα σε άλλους για επιθέσεις στη Δύση;

Έμμεση απειλή Πούτιν για εξοπλισμό με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς χωρών φιλικών στη Μόσχα για να πλήξουν τις χώρες που δίνουν στο Κίεβο οπλικά συστήματα για χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Άνοιξαν οι κάλπες στην Ολλανδία - Ο εθνικιστής Βίλντερς προσβλέπει σε νίκη

Ευρωεκλογές 2024 / Ευρωεκλογές 2024: Άνοιξαν οι κάλπες στην Ολλανδία - Ο εθνικιστής Βίλντερς προσβλέπει σε νίκη

Ο Βίλντερς επωφελείται από ένα κύμα υποστήριξης στην Ολλανδία, όπου οι υποσχέσεις του για καταστολή της μετανάστευσης και περιορισμούς στη χορήγηση ασύλου είχαν ήδη αποφέρει κέρδη
THE LIFO TEAM
Ιταλία: Φωτογραφία των τριών φίλων στο στεγνό ποτάμι - Μέσα σε μία ώρα είχαν παρασυρθεί αγκαλιασμένοι

Διεθνή / Ιταλία: Φωτογραφία των τριών φίλων στο στεγνό ποτάμι - Μέσα σε μία ώρα είχαν παρασυρθεί αγκαλιασμένοι

Τι συνέβη από τις 13:05 έως τις 14:02 - Φωτογραφία - ντοκουμέντο δείχνει τους τρεις φίλους να περπατούν σε στεγνό έδαφος λίγο πριν παρασυρθούν - Αγνοείται ακόμα ο 25χρονος
NEWSROOM