Επικοινωνία Τραμπ - Μέρκελ για τις εμπορικές πρακτικές της Κίνας

Επικοινωνία Τραμπ - Μέρκελ για τις εμπορικές πρακτικές της Κίνας Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συζήτησε σήμερα τις εμπορικές πρακτικές της Κίνας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την πιθανότητα «να ενώσουν τις δυνάμεις τους» για να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές πρακτικές της Κίνας και την υποτιθέμενη κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας εκ μέρους του Πεκίνου, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Τραμπ έχει επικρίνει κατ' επανάληψη τις κινεζικές εμπορικές πρακτικές και ο Λευκός Οίκος ζητά από το Πεκίνο να περιορίσει την εμπορική «ανισορροπία» με τις ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την καγκελάριο, χαιρέτισε επίσης τις συντονισμένες αποφάσεις πολλών χωρών της Ευρώπης να απελάσουν Ρώσους διπλωμάτες, με αφορμή τη δηλητηρίαση του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ στο Σάλσμπερι της Βρετανίας.

Η καγκελάριος από την πλευρά της, εξέφρασε την αλληλεγγύη της στη Βρετανία, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός της.

Στο ζήτημα της εμπορικής πολιτικής μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ, η Μάρκελ ζήτησε να υπάρξει διάλογος στον οποίο θα ληφθεί υπόψη το διεθνές εμπορικό σύστημα που βασίζεται στους ισχύοντες κανόνες.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Το σχέδιο Τραμπ για να κυριαρχεί ως το 2028: Συγκέντρωσε 600 εκατ. δολάρια, στοχεύει το 1 δισ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ οικοδομεί τεράστια πολιτική επιρροή ενόψει των ενδιάμεσων αμερικανικών εκλογών του 2026, επιδιώκοντας να διατηρήσει τον έλεγχο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και να διαμορφώσει τις εξελίξεις μέχρι και το 2028
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ